[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
照常理計, 巨人世界入面邊個仲在生既人理應最了解佢地?

1. 佢地多年戰友hange, levi
2. 耶撚派
3. 連登仔

最好俾埋精簡解釋啦
太長唔想睇
其實係得一個啫
最好俾埋精簡解釋啦
太長唔想睇

要求多多
大佬嚟
要人服侍牠
我都唔明要識幾多次
logic 101:
我話你呀媽係女人唔代表其他人呀媽唔係女人
我話你"隔離post就不停踩"唔代表你係呢度冇踩
你只係踩得冇咁揚, 扮晒中立咁姐
我想討論呀, 你可以可以有返少少理解能力呀?
扮晒中立?我明顯就反左膠明佢哋
你話你想討論 其實係想搵人噪
個照常理計你自己起架?我夠睇左139話巨人啦 睇埋設定集知道團長咩血型咩興趣添 咁夠哂了解啦 咁我係咪可以代表話以佢性格一定會地鳴滅世用黎說服你啊?

又要個個都駁嘴 長又話唔想睇 短又搞到我好似同你泥漿摔角咁 無啦啦又要叫人解釋呢樣解釋個樣 而家仲要解釋埋連登仔添 自己論點邏輯都未搞得清楚 要拗都可唔可以唔好咁低質
陪住我成長 我愛巨人
可唔可以講多啲感想
唉同你講野好攰, 要畫公仔畫到出晒腸, 你都仲未必明
你反得黎扮晒有中立理據去support點解反左膠
扮到好似真係講道理咁
但其實只係純以耶派立場黎睇, 想人認同你

我真係想討論, 可惜問d問題太深偏激撚唔識答, 好似係
唔知你答咩, 太長唔睇
明明得3個options
你就9唔答8, 都唔係黎討論套作品既
即係如果已經變到討論緊啲九唔搭八既野不如唔好覆算啦
上個post已經又係咁
變左小學雞吵交
不如大家和氣啲討論算啦
睇套動漫都咁攰係為乜

或者出去開個互屌區or和氣區算
開始feel到你係引戰推po 留比其他巴打應付你唔浪費咁多腦力同你解釋無啦啦比d on9選擇題出黎
literally可以答1, 2, 3, 唔知, 或者你俾個其他人名黎
唔明點解答唔到
堅係想討論, 真心
好似睇緊ppt咁款
個個WFH,私人時間多咗,罵戰自然多
係和氣區 佢都會出現
連樹枝都得仲有咩係開唔到罵戰
agger
上星期已經好期待今集
係樹個part節奏有啲怪
好鍾意Gabi幫Reiner擋一腳,然後元帥都呆左個到
Gabi由無腦小粉紅到而家跪低道歉
開個滅世區 & 反滅世區
大家自己圍爐算啦
其實明知好多人block隻中二病 連燈癲狗
好心就咪瘋狂quote佢cm喇
咁搞到其他人同冇block佢有咩分別呢

利申 唔怕有罵戰 係唔想見到低質狗吠
樹呢度正常大家都 get 到係想講仲困喺個森林入面,但表現出來就係冇 budget
另外好多 close shot cut 眼 cut 口好似想唔識做表情咁,不過睇返 Annie 質問 Mikasa 時 Armin Mikasa Connie 三個嘅微妙變化其實處理得好好

只能說分鏡師眼高手低
(諗起火影佩恩「我的痛苦在你之上」嗰幕。幾有深意都好,觀眾接收唔到就已經失敗)

https://twitter.com/takumitoxin/status/1500527866953736193
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞