[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
體驗到做艾爾迪亞人
諗起YURI ON ICE套劇場版都唔見左
就黎變都市傳說
早排更新咗一張新相only
點解冇畫到馬可俾殺個段出嚟
真係睇到眼火爆
成班左膠為咗大愛就決定討伐艾倫
韓吉仲話會有buffer位
未來幾年都唔會有事
On9其他國家知你有核彈
一定會揾日再殲滅你個島
自己大愛就要揾全島同你陪葬

利:睇哂漫畫
得喇知你憎左膠喇
洗唔洗落街斬返幾件?
btw憎左膠憎到好似俾人殺全家咁點解仲要睇左膠作品咁傻豬?
你又唔好話係討伐
覺唔覺得呢個世界打左咁多場仗,但仲有咁多唔同人種真係好神奇?
一戰贏左之後如果係巴打就應該會種族滅絕戰敗國,咁咪冇二戰
可惜佢哋冇咁做,搞到之後有二戰,但完左二戰都未識吸取教訓
LM睇佢地因為冇大屠殺搞個WW3出黎
左膠, 全世界都是左膠
我自己咁理解…

當初加入調查兵團嘅人,係為咗人類而戰。
到後來先知道,原來真正嘅敵人都係人類,互相殘殺根本唔係佢地加入兵團嘅宗旨所以先諗盡辦法 減低傷害,想停止戰爭。
同意。
實際上阿爾敏都唔係離地派,佢都支持艾倫小規模地鳴去換取帕島既生存空間。明明佢地反對既係滅絕全人類,咁樣好奇怪咩?

而且講到尾呢套作品都好明顯係一套反戰作品。
尼柯洛講話惡魔係我地每個人既心入面,就算走唔出森林,都要繼續嘗試走出去。
惡魔之子成首歌都唱曬惡魔係咩,但大家睇完都係覺得應該要為島上既人殺曬島外既人。
係創哥功力未夠定係而家民族主義太興盛。
A triple collaboration line has been decided for the TV anime "Attack on Titan", reggae punk band "SiM", and "WEGO". 3/11 (Friday) -pre order at WEGO official online store, 3/18 (Friday) -Released at WEGO stores.

https://wego.jp/blogs/news/collabo-atsimwego
佢個世界觀根本就係唔係你死就係我亡
由一開始艾國有巨人
到全世界討伐佢
再宣稱帕島全部人都係惡魔
明白戰爭一定會有人命傷亡
但亦都唔認同要濫殺無辜
個故事編排到咁
如果你係帕島人
你仲會覺得要「好啦 放過對方啦」

當然睇漫畫還睇漫畫
就唔會好似你咁現實都要撈埋一齊講
我唔認同啵
因為我自己覺得佢地世界:唔係你死就係我亡

如果代入艾倫

人地已經龜埋喺個島到
整埋不戰之約(雖然馬雷未必知)
但對佢地嚟講
一日帕島唔死
地鳴就係威脅
都仲係要派細佬入人地島做間諜
打爛部牆

學讓話齋
唔係你地打爛部牆 搞到個癲佬見住老母比人食又點會去到咁
不要覆牠
收皮啦食屎狗
俾其他地方見到地鳴既威力只會加深其他國家對島既恐懼,一樣會整個地球聯合軍打島唔全滅其他人只係好似6點禁堂食咁,做啲唔做啲,最後都係死
現實中戰爭係咁上下
總有一邊係郁手先,你點分都分到一邊慘啲既出黎(當然現實係冇巨人)

係咪只要你夠正義夠慘就可以大屠殺世界外既人
個個幫帕島既黑人都好慘下

不過呢啲就個人價值觀問題啦冇得拗
唔同意但尊重
好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞