[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
地嗚只為解放巨人能力,順手滅下世
滅幾多成就睇mikasa能力幾勁幾時砍到佢
推個波比mikasa到,做男人做到佢咁
fk 透咗 sorry 冇心
SKIP #801
SKIP #802
SKIP #802, 801, 739, 737, 196
動畫黨睇po頭block list啊
劇透唔好quote啊
6點禁堂食呢個比喻又幾好
嗯嗯
左膠太可惡了
jean喺個唔係你死就係我亡既世界度
又要阻止eren又關心敵國小朋友
睇到眼火爆

btw不愧為唔係我死就係我亡世界
連俾人打到仆街既島外都係咁諗
就算地鳴停左放過佢地
就算冇辦法對付地鳴
佢地都會繼續撩交打搏俾人踩多次
我覺得的確唔係夠慘就可以毁滅世界
大屠殺道德上點都有問題
只係唔咁做就會收皮,做個好人跟住死撚哂有咩用?
贏咗鬼滅我覺得有啲開心
唔全滅只係有機會再打仗,唔代表死。
但你以呢種角度出發咁永遠都唔洗講。因為永遠都驚人報復所以就殺曬所有人先、你想自己最安全最理想緊係冇敵人。
但抱住呢種心態生活咪只會不斷製造戰爭,總之有敵人就有殺錯冇放過,咁冇曬島外人就會係樂園咩?唔見得係。

當然你搬呢套反戰諗法去現實又好ideal,但總好過日日都係諗住殺殺殺。
始終都係覺得世界對帕島充滿太多成見
完全冇諗過其實帕島啲人其實都冇無辜
艾倫咁癲都係呢個世界造成
設定上的確係全世界都想消滅帕島,島外艾人都係受盡歧視要住集中營
唔係驚人報復,而係事實上世界真係想你死喎

無哂島外人當然就會輪到有內部鬥爭
正如光頭司令所講想無鬥爭唯有等世界得返一個人先有可能
但起碼唔係同一條仇恨鏈

我明你所講既野,即係尼可洛所講,就算行唔到出森林,都要持續嘗試行出去
只係世界容唔容許你咁做先
係咪真係寧願代代母子相食黎去試下行出森林先(局部踩換50年安全theory)
其實阿爾敏嘅做法不嬲都係世界共同目標,有得唔打仗,邊個會希望打?但係理想歸理想,將阿爾敏嘅溝通放落我哋嘅現實世界就變咗權力者嘅把戲,令到和平依個普世價值變得神憎鬼厭,然後越嚟越多人覺得世界爛所以我要一齊爛,咁主張摧毀世界就變得有道理同價值,睇吓幾多人想俄羅斯放核彈就知,所以咪好多人唔鍾意阿爾敏依種不斷話要和平和平嘅角色。

利申:我理解艾倫嘅做法,我覺得係極端但我唔反對佢做。同時我都理解阿爾敏一行人嘅做法,所以既然大家都各自抱有道理
當然我認為單靠阿爾敏嘅和平都係會令帕島永別世界,而單靠艾倫地鳴係的確令同伴活下來,但喺某方面上其實係唔好
輕鬆鬼滅邊有得鬥
台仔的眼睛是雪亮的
唔關功力事
有班人當棍勇咁睇梗係睇到眼火爆
你殺曬所有人唔係惡魔咩,即使嗰堆人死曬你都係殺咗全地球嘅人,咁都唔係惡魔?要外人話你/覺得你係惡魔先係惡魔?

對帕島人嘅分別只係對自己變成惡魔有咩感分別姐,你可以話我係惡魔又點?都係因為出面嘅世界對我哋趕盡殺絕先咁做,甚至話出面都係一堆比我哋更惡嘅惡魔,但就唔會你殺咗全地球嘅人然後冇人再話到你,所以你就唔係惡魔
又冇左程度既概念
殺100萬同殺晒冇大分別
Armin都唔係淨係講和平
佢都支持踩但冇支持eren踩咁多
但踩幾多先夠就真係冇人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞