《我的MK妹同桌》(3)【完結篇】

781 回覆
97 Like 8 Dislike
推推
不講武徳
來吧繼續虐爆
冇睇成唔多成年今日一次過追反但都重未完
Btw 睇到好sad
我遲疑咗,我唔識點接落去。

我可以用返啲巧妙嘅方法去接,但我怕接咗落去,會係一啲我唔想聽到嘅說話。

所以我唔識反應,加上句嘢,帶住刀刃咁插入我心。

言下之意,姐係我哋唔再係情侶關係?雖然如自己所料,但係當事實再次擺係面前,我仲未可以做到豁達咁去面對⋯⋯

「唔知仲會唔會有女朋友呢?」今次換我有意無意咁望住呀詩,直勾勾咁望住佢。

我都有啲想知佢會點答,心底裡預想咗佢點答㗎啦,但又暗自期望佢會答我想要嘅嘢。

「你之後點會無女朋友啊,實會搵個比我更好嘅,你會搵到幸福。」呀詩想個氣氛無咁尷尬,仲做埋個「加油」嘅動作。

佢都知自己講出嚟尷尬呢?

句說話酸到不是味兒,又有少少含砂影射,知佢有點不捨。

「我諗我唔會咁快想拍拖⋯⋯」因為我知道佢心點諗,所以我都認真答。

我俾返部手機佢,然後邊行邊講。

「拍長拖好攰,我都用唔少精神同精力係呢段關係度,我想俾自己休息下,我又唔急住拍拖,去完成自己想做嘅嘢先,享受下單身先。」

「我諗我好難再遇到個人會好似同你咁夾,然後亦都咁鍾意,你話遇到個比你更好嘅人?遇到個同你一模一樣嘅人都難啦,更何況比你更好?」

「真係㗎,你已經係最好嗰個。」

有陣時,做人好難,經歷過呢段感情,唔多唔少都會對下一個女朋友唔住⋯⋯

所以為咗唔想有呢種嘅愧疚感,等自己真係好好沈澱一段長時間先啦。

「都唔知係咪真嘅!」呀詩又講反話,要知佢係咪講真話,留意佢啲表情就得㗎啦。

我哋慢慢淡出情侶關係,喺呢個旅遊嘅尾段,亦都係我意想不到嘅事,係短短嘅期間。
再次證明我拖咗幾耐
差唔多㗎啦你就等到

同埋都知道有啲人係隔好耐先再返嚟追
因為知我出得太慢
耐心等待中~
推 希望唔好太sad
正皮留名
真係睇到好心酸
每隔幾日就會睇下有無文,一直支持你啊樓主
今日返到去,我哋嘅相處有種距離感,刻意地。

我係度執緊喼,佢又係度繼續做緊功課,而呢度聽日退房,都要執返好啲嘅。

臨返去前好多嘢要搞,已經去到唔搞唔得嘅地步。

我以為呢間房係我哋甜蜜嘅地方,我諗住係可以增進感情嘅地方嚟,呢個旅程係可以俾到安慰佢。

個喼度裝住好多嘅傷感,係俾我用嚟帶返去。

瞓教我哋都係各自瞓,我就點都係瞓先嗰個,因為呀詩又係度埋頭苦幹,中間唔知幾時先瞓落床。

以往我哋都會有身體接觸咁瞓,但係依家已經無,我唔係瞓得好沉,所以隱隱約約都feel到。

亦都知聽日就要走,我就瞓下醒下,瞓下醒下咁。

係鬧鐘響之前,我就已經醒咗,經過呢幾日嘅感情跌宕,我漸漸無太大嘅感覺,反而有種空洞。

我坐咗係個廳度,等待著時間嘅流逝,差唔多夠鐘就去整早餐,整得豐富啲,印象深刻啲。

嗰陣我係咁諗。

「嗯?」瞓到成面都係紅印嘅呀詩行過嚟,佢睡懵懵個樣可愛得嚟帶點小性感。

「又整早餐啊?」佢未load到機。

「啊!你今日飛啦喎⋯⋯」呀詩自己轉個身,見到個廳啲行李,一袋二袋同埋個喼。

然後魂不守舍咁係度左轉右轉,唔知佢自己想做咩。

「幾點啊?啊⋯⋯晏晝⋯⋯」佢自問自答。

「晏啲我換衫化妝先。」佢手忙腳亂。

「你係忙唔送我機都得嘅,不過間房就聽日先check out,所以你可以慢慢執好啲嘢先再退房。」可能有人會嫌佢傻更更,但係我眼內,係好可愛嘅舉動。

「算啦,我最近都慣咗斷斷續續咁樣做嘢,點都送咗你先。」
就嚟完

書生會唔會作埋後續
希望收得好好睇睇,我幾鍾意呢個故事。
無睇成年 咁樣完
今晚先出到文
臨開學好多嘢搞
想出多幾篇都無心情
我盡力出多啲俾大家

個故事背景我起碼會寫到去19年社會運動
想成個故真係我嗰個年代嘅背景,發生過嘅事
是夢巴啊
我有睇你寫嘅故㗎!
全部都好好睇
新故都有追少少
多謝你捧場
一齊努力
樓主今晚會唔會放飛機

唔會
清一色會

會係開新故定係呢個故嘅後續?
啱啱先返到
搞掂埋啲嘢就出啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞