True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
price有條片試左好左隻而家主流嗰d款, 上youtube睇下啦
Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2同Sennheiser CX PLUS點揀好 大家都好似係千5蚊內
Shure free aonic有無巴打用緊? 心大心細。
想問下送禮應該買咩無線耳筒好?🎧對方平時有打開搶game LOL 嗰啲 同埋好注重音質。budget 1000-1800左右
想買一個普通無線耳機聽歌,唔使話好靚聲,有正常iPhone嗰個有線耳筒咁嘅質素就OK,
唔會用來講電話
想問吓各位大佬有咩推介
好注重音質應該係睇下佢中意咩音質
tw 都係等下實物先再決定
大家好
想問下音質優先 降噪優先
通話唔使太好
唔想太突(Bose QC之前朋友試過話會聽到自己腳步聲)
唔想太大粒( Sony xm4 之前試過 塞唔到入耳仔)
Budget 無限

邊隻true wireless anc 會好D

上面大家都推az60 ze3000 係咪得呢兩隻選擇?

想問下 Sennheiser Tw2 會唔會太舊
Nothing ear 好似話降噪仲弱過 airpod pro
如果elite 7 pro D人又話jabra 係通話好D
JBL tune230nc 係price 綜合頭十不過冇乜人講, pro + tour又有一堆型號都唔知有乜分別?
Pi7 ,b&o EQ, DG, mw08, Marshall, librastone air2+, Klipsch T5 II等等呢D又點睇
入左AZ60,都幾滿意。同埋見有平。

或你去舖頭試聽下
ze3000係無anc
Nothing ear 降噪, 隔音都好弱, 音質又一般, 唯一係平
elite 7 pro 名過於實, 佢呢個價不如買其他

利申: 用緊AZ60
想問下jabra保養維修代理係咪compucon?
打極無人聽,有冇巴打近期做過保養嚟?
Budget無限就直上pi7啦
我有用fokus pro同airpods pro 1月頭想買隻後備玩下
試咗az60同ze3000 雖然我有用過final有線對呢個牌子有好感 但az60都係高ze3000兩班
本身上金雞x聲準備俾錢 但x聲拆隻pi7俾我試
一聽完 寧願俾az60 double價錢要咗
隻fokus pro都trade埋
而家pi7大貨已到 唔知qc得唔得 我自己嗰對就連接、通話同電量都好ok 音質聽rock係冇fokus咁澎湃 但咩genre都處理到 bass有彈性唔會太轟
dg做到pi7嘅8成音質 但有錢咪上埋囉
想問下如果依家買Bose QC Earbuds會唔會好傻仔,
見都已經出咗年幾
用過Xperia Ear Duo 有線版 STH40d
開會好正, 完全好似同人講野咁。但係聽歌只可以去到Background music level, 要轉返入耳先得

一直都想買返隻
有冇人用緊Nuarl N6 Pro2呀?個人鍾意聲色平衡,戴得舒服,呢隻OK?
有冇人用緊Devial​​et Gemini,前幾日買咗返嚟,一直有連線問題,搞到好煩
最重要樣野你無提
筆直
update jor firmware未
Update 哂,今日試過要reset先得,但又唔係次次reset成功,好撚煩。。
有冇掛耳式,base重啲,budget 1000-3000有冇推介
https://youtu.be/luojyDJwXfA
幾得意, 不過open back...
物理hear through
但有啲懷疑出街聽唔聽到 同埋會有輕微漏聲
想屋企/office用但又冇multi point
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞