True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
去amazon買philips ph805, 個價跌到HKD 700 咁上下。

我都揾緊hk邊度有得試, 試咗啱應該都會買。
Bose QC45掂唔掂?
出街/屋企/做gym用
XM4有咩耳膠推薦?宜家用緊azla crystal真係幾好用,唔易彈出嚟,隔音又OK,不過實在太吸塵
有冇巴打用Noble Audio FoKus PRO可以分享下
而家幾間耳機鋪都推緊AG WHP01K
DG有得自己較eq, 我覺得算雜食
其實有無大牌子有出 5.2 adaptor for pc ?
想問iPhone 淨喺出到aac喺睇部機定app?

依家d app標榜無損音質,但用iPhone聽喺咪都喺出aac?
我用iPhone聽
音質係ok
我幾鐘意佢個低音
沒咩斷線情況
係行過紅綠燈有機會lag下咁
係唔知點解
間唔中佢會自動召喚Siri 之後就自動關機
試左dg 個低音好勁 大力到心口都震埋
黎緊再去試Az60 其實最想知有ldec係咪真係靚聲好多定係硬件可以答救
無地方可以同時試到2款只可以靠印象比較
iPhone 用wf-1000xm4表現如何?
有冇其他更好選擇聽電話表現如何
調音比行咩code緊要,口味啱就算得aac都唔會太差
PI7
500蚊左右日常+跑步用又無咩好選擇
用緊JLAB AIR, 我木耳其實覺得幾好唔頂耳
但係佢粒制面好易甩, 半年我兩對都係咁
講電話係幾ok,起碼我未聽過對方話聽唔到。
其實AZ60有LDAC但用黎聽APPLE MUSIC..咁聽唔聽到無損..定會都係出返320 (有ANDROID機)
想問下iPhone user
Xm4 / DG / AZ60
雜食嘅,咩音樂都會聽

邊隻會好啲?
如果通話,DG 得唔得?
有冇邊款底噪做得好 音質唔太緊要
Sennheiser 係咪就來出新mtw
我都去過百記佢話az無得試聽 實物都無得睇
收左對dg
尋日終於試用
Noise cancelling 既表現好好 不過唔知我心理作用定點 用得耐好似會暈暈地咁
DG通話接唔接受到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞