True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
其實而家市場通話最強係邊隻? Libratone? Soundcore?
但無保養怕唔怕,等得嘅港行會唔會好耐
原來係咁,唔該巴打我都pre-order 先
應該係睇model
thanks
咁如果加埋 shure ionic free 做考慮呢 都係xm4 優勝啲? 因為之後用開shure 對個brand 有啲感情
az60個anc普通,屎過airpodpro

咁通話+音質+anc平均邊隻好
咁我有airpod pro可以唔洗哂錢買az60?
咁即係可以skip 左佢
Thanks bra
soundcore支那野
岩岩試左xm4同az60
睇黎用黎做咩
真係兩邊要取捨
Anc 黎講,xm4係好過az60,az60開完都係聽到唔少雜聲
通話方面就九成係az60架啦,佢個收音位都多d,電話就無試過打,但通透模式就az60好d
至於音質方面,真係睇你聽開咩歌
Xm4個中低音做得好,尤其低音,但人聲就差d,有少少一舊舊feel
Az60 低音方便就輕手好多,老實講,同我之前用緊隻ag 差唔多,但分析力同方面強過xm4,分得開人同音樂嘅聲,人聲都唔錯
各有各好啦,我最後揀左xm4,因為要分析力要清,我有線耳機有,揀返隻另一個類型當唔同體驗
多謝巴打評價
咁我慳番唔買az60
通話清晰的耳機大把選擇
我就覺得airpod pro 垃圾好多
如果要埋通話更加唔好諗
耳機呢d 野最好自己去試下為實
例如?
兩對都用過
通話 az60 > airpods pro
anc az60 > airpods pro
音質 好個人, 但我自己就覺得airpods pro 好一般
極其量我會話pro 係一對平均的普通tw, 如果依家千鬆d 叫可以考慮用係iphone/ipad, 但如果再貴真係唔會考慮
唯一優勢就係我估你用得pro 都係apple 用家, 咁真係可以盡用pro 的所有function
我唔係ifandog 用開android
屋企有airpod pro是但拎黎通話頂住先
但收音真係一般 係地鐵講電話聽到自己回音
所以想買返對ANC 耳機 用黎講電話 其次係聽歌

我貪az60全面 可以一對走天涯
6舊水收對buds pro 通話都好過airpod pro
當年用airpod pro, 係office 講電話對方都問我去左邊咁嘈
依家千零蚊對airpods pro 都叫可以當普通tw考慮下, 以前要成二千蚊, 真係當人傻咩

如果android 用仲廢左至少1/3 功力
咁我買對buds pro黎聽電話算 我又用開三叔機

同埋再買對az60用黎聽歌應該ok
分2對的話,聽歌有好多選擇
都係個句,自己試過先知邊對岩自己
有無巴打會pre-order senn mtw3啊
MTW3係咪未出詳細spec?
就咁睇amazon介紹 除咗design好似同MTW2冇咩分別
利申 冇留意開 有錯屌細力啲
如果你同我一樣係用iphone咁就真係airpod pro....其實冇其他
觀望下先....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞