True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
岩我 翻工用正
唔見左airpod pro
想問下有冇差唔多價錢嘅耳機可以推薦
想試下其他耳機 airpod降燥麻麻
MW08好柒喎
想問下有無巴打試過jlab隻epic air anc?
會唔會成日斷線之類問題
用開aviot,音質行先少bass 人聲前,其他anc&通話冇所謂,有咩款可以試?
幾吸引,尤其我本身唔太喜歡入耳
尤其開會, 我一定要聽返自己把聲
+1 但怕漏音同舒適度問題所以一直都用緊airpod2希望呢隻可以超越佢,airpod用3~4個鍾就冇電好煩
仲有打飛機個陣
我係因為AirPods 2舊電開始虧所以都係時候換

呢大半年買左
B&W pi5
wf1000xm4
ha-fw1000t
Beats fit pro
只用iphone 12pro

通話同舒適度beats fit pro最好,音色同anc比airpods pro略差但真係差好少,戴落舒服好多

xm4對我黎講太大,戴耐少少都痛,但個anc真係最勁,但同ha-fw1000t比較我覺得音場唔夠闊,層次唔夠分明,d音好似trap係一個細範圍咁, 但有得大幅度調教EQ係幾好

B&W pi5, 因為當時pi7冇貨所以買左呢隻,戴落比想像中穩陣, anc就普普通通, 音色上比xm4同fw1000t略差,有機會都想試下pi7

音色上我覺得ha-fw1000t真係完勝,冇得較EQ,但本身層次分明,音場闊,低音夠重人聲都夠出
但缺點係太細聲用iphone推到volume盡咁濟先夠聲
而且我戴落都唔夠另外3隻穩,可能配其他耳綿會好d
有冇pi7 用家, 唔知點解用左兩日 右面耳機會突然間有d 高頻noise 聲,有冇人有同樣情況?
想買俾男朋友
Budget$2000下
佢唔係好聽歌 出街唔用
主要係用嚟傾電話同online 開會
有邊部好
Sony XM4 ? Mtw2? Galaxy bud pro?
我近排睇中左az60
多謝推薦
如果唔出街買耳罩式仲好啦
想買嚟自己用 想有降噪,戴得舒服同連線穩定 筆直大概1600 本身諗住jabra elite 7 pro 或者 libratone air + 2
elite 7 pro 就各樣嘢都好似ok,不過睇返樓上,見大家話連接同通話都唔係太好 , air + 2睇落都ok但係又冇乜人講
想知大家點睇?或者有冇其他建議?
有冇ching 分享下PI7 + iphone 既用後感
新手想問下邊間有得試?
想問下wf1000xm3有冇得維修? 定係會直接換新?
試咩
有冇邊隻可以側訓果陣唔會un住同touch到掣
佢唔鍾意呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞