True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
想問下marshall 隻motif anc用左陣會自己disconnect再connect返 之後就不停係咁跳
有無巴打有同樣情況
有冇人iPhone 用緊 libratone Air+ 2

想問延遲嚴唔嚴重
同埋通話係街戴口罩都正常收到聲?

AirPod Pro 係街講嘢/ 錄音 隔離人把聲仲入咪

係office 就無問題
ze3000係可以講電話既
但佢表面又真係冇收音咪
唔使拎住電話講咩
我未試過係好嘈既地方講電話
唔知會差到咩地步
airpod pro 其中一個最大問題係佢主打個anc 廢左
咩eq 都救唔番, 除非你話唔要anc (咁更加唔使考慮pro)
通話又唔係好, 又唔係平
b&o eq個anc, 個人覺得唔算特別強
如果注重anc 最好自己去試試效果如何先

有冇巴打有用az60, 想問大家多數點較法
其實你呢張 cap 圖已寫得好清楚,較到去你聽到最少 noise 為止,聽力因人而異,人哋嘅 setting 未必啱你用。
AZ60 講電話真係有驚喜,收音同 Jabra Elite 7 Pro 有得比
個價仲係唔係千五蚊,唔該巴打
有呀!! 正想上黎問點解
我係更新左IOS15.3就有咁既情況
巴打係自然發生?
試完fokus pro即刻想比錢 不過冇貨
上次戴得咁舒服嘅耳機就係inear sd2s
有冇人用 d multi-point既耳機connect兩部機之後
另外一部機播歌會冇聲
我用macbook + android機就會咁
就算reset過個耳機都一樣
上網搵過都搵唔到咩解決辦法
https://www.sony.com/electronics/support/wireless-headphones-bluetooth-headphones/wh-1000xm4/articles/00250250
你意思得一部機有聲?定係點?

elite 7 pro 個收音好唔掂下wor
應該好多都好過佢

az60通話真心唔錯
個個人唔同
你自己按你的情況較
即係 macbook同電話都 connect左耳機
但係用 macbook黎睇 youtube就有聲
用電話黎播歌就冇聲 (就算冇用 laptop黎播片)
唯一搵到既方法就係樓上 sony個條 link但都唔work
請教各位

本身用開Jabra 65t active,電話而家用梗S20U,
俾個囡整唔見左。
主要用嚟跑步用,同埋睇下片,Budget$1500。

請問samsung機係咪用番buds pro好D? 定budget內有其他更好選擇?
Standard answer : XM4 / AZ60
平平地buds pro, 再唔係buds2
xm4個跑步有d 大粒, az60或ze3000 可以試下
屋企做運動, 大汗, 想要ipx7或ipx8防水級數
做完運動可以拎去沖水洗, 用洗潔精洗下d耳油臉油

本身用緊AfterShokz AS800骨傳導耳機, 屎忽痕想轉入耳好聲d
另外仲有個入耳既PI7, check左防水得ip54, 唔敢亂用

絕對要防水可以拎去洗 + 唔出街用 + 唔講電話 + 唔洗ANC + 但想相對好聲d
咁既要求下, 係咪得 Jabra Elite 7 Active 同 Noble FoKus pro
Noble FoKus pro 會唔會係屋企用都斷線
屋企用喇叭啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞