True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
未試 今晚有機會試試佢
anc開低都夠做
之前有巴打試話開low個感覺係“勁過“high
好呀 又試試先
不過想問個問題 dg 啲㩒制function 係唔係冇得自己set? 我見個app 冇得轉 我想較大細聲都要拎個電話出黎較
冇,係得pause同forward個d
之前 final 個對都出左一排
感想係點?
你去邊間?
旺區, 大商場個d 成十幾款擺晒display 出黎試
有冇巴打用緊ag WHP01K ? 可唔可以俾d 意見 $890 一年原廠保養好 / $1020 一年原廠保養 + 一年誠哥保養好?
我買左,原因係用黎返工用,open back設計唔會同事叫我都聽唔到

音質:如果係求音質嘅,就唔會選擇,不過不失,我諗買得呢款既人都係有特別需求先會買

外形配帶:靚唔靚好個人感覺,但配帶方法因為係兩個圓圈硬物放入耳蝸,帶得耐耳蝸會有輕微痛感,我大約帶三個鐘左右會放低休息下。而帶上耳係穩陣,有唔圈揀啱耳形就ok

功能:我係iPhone 用,暫時各種功能上都時得時唔得,點兩下/三下耳則大約7成準,有時點左有感應聲但又唔play(可能apps問題),另外個功能用者出聲會暫停,都係時得時唔得,有時要講相對大聲先work,但已經係好靜既office下使用,可能以上有update會改善,但問題唔太大

電量:我覺得比以前用AirPods 既電量少,耳機同電盒都係,不過個盒相對細同輕,電量少都正常理解,我既用量夠約兩日充一次

講真隻耳機都幾冷門下,大部分用家都追求隔音既時候,呢隻係無隔音可言,但又真係覺得係幾啱返office工既人用希望幫到你
好 多謝你
好奇一問, 隻耳機算唔算大隻,我想搵隻藍芽可以聽到環境聲又細隻可以瞓覺用,想知呢隻啱唔啱,謝謝
唔算好大隻,可以成隻隻塞入耳蝸,但有少少厚度,度過都有1.4cm左右,正面望都會見到帶住耳機
面向天平瞓帶住試咗無問題
其實唔易跌出嚟已經唔錯,但咁厚應該唔可以戴住打側瞓…
想問下az60有無得default做noise cancellation ga?
而家一戴上耳,就自動用緊環境聲
az 60 聽古典得唔得
定都係 b&o pi7
少有既中高頻向
聽日系中慢歌特別正
想要重低頻同需要降噪就唔好買
EQ 係made in china 㗎?
SONY 收 license 每片0.5美金
其實都唔叫獨家
比錢啦
以後都不買senn,第一代同第二代每款都啱啱過保養就壞一邊耳。
想問下有無Ching知道如果無左收據bose仲受唔受保
之前有上網申請保養 但無左張單
個盒就仲係度
左耳有時窒下窒下想維修下
想問dg邊度有得試
係?
前面先有人話airpods pro 好好, az60 好廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞