True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
玩過幾對 TW 分享吓先:

1. ZE3000 中高靚聲又通透,典型 Final 調音 … 不過低音幾乎係零,聽女聲小品三重奏ok但 pop rock 唔使諗,冇 ANC 但隔音尚可,外形 finishing 又靚仔。

2. Sony XM4 全世界都吹捧,老實講真係好雜食啱晒大眾口味,買佢一定唔會錯得去邊,ANC 亦係我數一數二勁,不過個人認為冇乜特式叫做聽乜都冇大問題。不過對嘢好撚跣手,攞出嚟時小心跌落地。

3. Pi7 上神檯話題之作,靚聲不過有小小焗焗哋咁,好似未煲熟未到最好狀態。好玩嘅係 case 作發射器連 Bluetooth pair 都唔使。價錢有點貴但係真係幾好玩,不過擺明唔係大眾接受嘅價錢。

4. DG 令我最驚喜!非常好聲低音有彈性唔悶唔係平價嗰隻死實實,音場算闊定位分明。ANC 比預期好(我覺得比 Sony XM4 更好),減咗價簡直係冇唔入手嘅理由。

想試埋 Fokus Pro 唔知有冇仁兄俾啲評價?
fokus可能本身太高期望,試過覺得唔算太出眾加冇anc,但個樣真係好撚靚
早兩日跌左xm4 睇嚟注定要買DG了
DG 一定唔會令你失望,你話我係打手都係咁話。當然你願意畀多啲 Pi7 都正嘅,但整體 DG 抵買好多。

DG 缺點係個盒好撚 bulk
DG仲有個缺點,就係唔可以單耳
同埋左右耳扣電會唔平衡
但用緊整體真係冇乜投訴
但ios 唔係始終用唔盡d 功能咩
係咪連hey siri 都用唔到
另一個考慮係沒有無線charge
真係個個都讚緊DG
真係好聲,好聲過 Sony,如果有玩過吓 hifi 會聽得出日系同歐系調音嘅分別
屌即刻換衫狗衝去買先 觀塘附近邊度有 或者有冇人識人有折頭
DG只係得連鎖大集團既電器鋪先有....
仲要有職員幫你差電, 要等30分鐘
個差電盒初頭完全無電,要差到綠燈先用到!
咁麻煩 我買完自己拎黎叉囉
Sony XM4 得個ANC好勁
音色好屎, 痴埋一舊咁.....
你聽網台, 人聲OK, 但聽音樂就真係麻麻...
DG, 推力 ,音質分明清好多!!
我有 Pi7 同 DG,講真兩隻都靚聲但 DG 抵玩好多。低音音場完勝 Sony
收到
XM4 優勢係 ANC、雜食、CP 值
入手了
係咪一定要差30分鐘先得
真,az60 音質高過 AirPods Pro 幾皮,係有時喺盒拎出嚟連唔到 iPhone 要去 Bluetooth setting 再搞。

利申:有 AirPods Pro 同 AZ60
出過去聽DG 同AZ60,調音取向真係差好遠,DG真係幾好,低頻聽hip hop嗰類好fit,但聽開日系既接受唔到佢個聲底所以直接排除左
快手
連左冇聲 點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞