True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
都會去試,想問下大家平時使用體驗如何
去睇吓仲有冇N6,之前減價,超平
原本仲想等MTW3 而家唔洗諗
睇中左XM4同DG 其實豐澤有冇得試聽
電腦藍牙多數只支援 sbc
要另外買bt-w3 usb 之類至推到 aptx hd
呢個價我收對buds pro 玩下好過
2380 但都唔算好抵 如果只係只sell音質
我本身用dg 粒電虧虧地又易斷
轉左buds pro無投訴 係bass無咁勁不過都有個盒仲細左好多 通話又勁左
基本上dg嘅缺點都無哂
win10支援原始aptx
sbc開會冇問題 但打機個latency會好難頂
要aptx low latency/adaptive就要另外買dongle
我會話buds pro 係一對平均的tw
除非話完全唔通話整係要睇戲聽歌

要挑剔就係ANC 比較弱同電量少, 但係而且5,600 仲想點
aptx 要用qualcomm chips 先有,唔係qualcomm chips 最多得aac
500-600買到對非支牌有ANC都難
再加盒細 通話好 雙單元 QI charging真係無
好似CX,即係堆平價係幫mtw3 做design test?
本身用iPhone 用buds pro會唔會話唔compatible?

如果照用到都抵玩
有aptX adaptive都唔差吧
windows pc 係咪無辦法推到 ldac

p.s. wh-1000xm4 含淚行緊 sbc
總括嚟講如果想 pc, ps5, xbox, switch, an/ios 都用到兼要有良好音質(aptx以上) 就只能入手 pi7
想換耳機
睇下有無人有興趣Bose QC wireless
擺多過用, 有單有盒齊配件

有意pm

Thanks 🙏🏼
AirPods Max、WH-1000XM4同Bose 700邊個好啲?
要買bta30 pro先得
可惜 Fiio 係支那嘢嚟
tws好似都少有純動鐵 值得試下
原本觀望緊mtw3但啲leak完全冇驚喜
本身想買Galaxy Buds pro 可惜iPhone而家冇得下載個app,想問有邊隻可以代替大細都係咁上下。又有降噪
盒細依家真係唔易, 明明d 耳機唔大對, 係都要整到個盒鬼咁大, 電量又唔多, 有d 仲要古靈精怪形狀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞