True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
唔想嘈到屋企人
唔好意思想請教各位大電量唔漏音有冇推薦?

屋企人成日唔睇時間半夜三更大家瞓晒都喺度播片
叫佢戴耳機就買啲雞到不堪嘅,漏音漏到我以爲佢開緊喇叭
一係就話已經用到冇電

日日嘈交都唔係辦法,想買個電量襟用啲唔好漏音嘅earphone俾佢等佢唔好再嘈
請問有冇推薦
用緊jabra 75t ,值唔值得升級去jabra elite 7 pro?

PS: 75t 個電池盒磁鐵位好似就爛 (之前65t 試過爛接口位
我再試多幾次
都可以幾肯定係macbook既問題
因為用window 既desktop同 android機就可以兩部機都播到歌
唯獨是係macbook同 android機就唔可以
跑步多就買返運動款好啲,呢兩隻都唔係 for 運動
galaxy buds+啦
又平又大電 10個鐘
如果你要成日講電話就 AZ60,xm4 可以唔使諗。但係用 AZ60 你要接受無 wireless charging 同埋除耳塞唔識自動停播。音質我覺得 AZ60 以千幾蚊 true wireless 嚟講有驚喜,bass 好彈,係去到 sub bass 先聽得出散散地,高頻亦有啲唔太自然,留意返我用 iPhone,Android 行 LDAC 應該會好少少。調音明顯係 V shape 即係中頻凹陷,但可用 EQ 修正,佢嘅聲係清爽,唔係重 bass 轟到你暈嗰 type。
有無巴打用過xround aero
諗住用佢插ps打機用
想問下如果$500以下有冇邊隻比較好?定全部都差唔多?想買一對好粗用
點解想換返Jabra先?
因為通話好似jabra 最好
好似creative都好長氣
如果你本身覺得75t通話ok,可以試下elite 7 pro 個通話先
想請教
想買隻藍芽耳機 連電腦用
1. 電量大
2. 唔會好似jabra除一隻耳
另一邊耳機會同時停
3. 長時間戴 唔重 舒服

本身已經有一隻samsung buds+ 連電腦用
但想買多隻後備用

Budget 800-1000
唔該晒各位
cotsubu 覺得幾好,4幾百就有
想問通話質數最好係咪Jaba?
Technics AZ60唔見左個盒,有無人知有無得配?
jabra?
有無問過代理?
係,sorry打錯字!

請問師兄有冇推介?

隻AirPod pro check左降噪異常,

整話要1400,咁我寧願買過第二隻!
要通話就唔好諗jabra,就算elite 7 pro 都係咁話

師兄有冇推介,音質正常同通話都唔算差既耳機?
今日唔見,未問
是咪問panasonic?
yes
前面有巴打post 過review有幾款

我自己就用buds pro 同az60 都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞