True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
耳機界出晒名架wor
買頭戴式降噪耳機嘅話應該揀Sony定Bose好?
AZ60,幾平均穩陣
暫時睇緊MTW2 XM4同MW08
有無話同AZ60比有乜大分別
利申: 唔熟Market
用緊Wf1000-xm4

諗緊配AZLA SednaEarfit定JVC Spiral Dot++
有冇巴打可以俾啲意見
多咗對spinfit cp360 L size
有冇師兄要/換M
MTW出3啦,可以等埋先
同埋AZ60講電話OK,其他就....
但係如果MTW出3去返正價299鎂會out budget
而家2代街價落到1400左右好似好抵買
同CX差百零蚊買到旗艦機
咁我都係建議買AZ60
MTW2我都用過,冇左右耳獨立我就放左,聲就兩隻都唔差
ANC就一定係AZ60好D MTW2個ANC當冇
講電話都係AZ60
仲有就係MTW2要開到好大聲先夠聲
仲有仲有,依家AZ60有得開住LDAC都可以連兩部電話,如果你好似我咁係係雙槍就好好用
如果你係淨用iphone就3隻都OK,淨android就sony好d,因為有個google助手用
但講真3隻都唔算舒服,sony我冇試過,az60換左耳膠就好d
我用iphone所以冇考慮過codec
反正都係AAC聽spotify 320kpbs (PI7要連埋個case唔考慮啦)

不過多謝你建議 我會去睇埋AZ60
btw MW08有無comment?我見好多巴打都推介MW08
呢對我冇試過幫你唔到lu
俾師兄咁講
再上網搵下
立刻退左燒
yes
用緊mw08表示好聲樣靚,黑色殼好耐刮
不過重啲,冇自定義操作,收音一般
ANC我唔太著重只求有就算數
今日去試過耳機
暫時覺得XM4最啱我

MW08有啲太強bass
最緊要有試啱
主觀聽感

AZLA SednaEarfit™Short
聲音3頻稍為比JVC散
優點只有比JVC包圍感好、戴得實
適合聽 CLUB MUSIC、電子音樂
唔好買太大碼,唔係入耳時壓到耳仔痛兼戴唔到

JVC Spiral Dot++
比前者聲音密度更高更有質感
人聲稍稍比樂器前少少
戴落去好舒服,聽咩歌都正咗(比原裝耳綿)
隔音當然冇耳棉咁好

有筆直就買Spiral Dot++
要黎粗用都好
就算同價, 我個人覺得pro 好過buds2,
已入手JVC!!!感謝巴打
其實呢度有冇人用Nuarl?好似冇乜人講
想問下1500-2000 呢個range有冇推介
係唔係應sony xm4 最好 我聽frd講佢個noise cancelling唔錯
我想搵對隔音好既 因為我好憎聽果陣有會聽埋其他人講野
我之前用N6 pro,唔係粒電好快無電都唔想換
行旺角都少斷線(當然一定有,但唔多)
音質算係咁,如果要求重低音可以試其他
iPhone 做source 嚟講個人覺得算幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞