True Wireless真無線耳機討論 (62)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
係咪太多人買咗哩對有問題要退錢所以日亞而家捉得好嚴
我朋友嗰對係大概兩個禮拜前,話用嗰時有唔正常嘅聲音日亞就即刻退咗錢仲唔駛佢寄返去
我舊年12月都退過一對,不過係因為藍芽有問題左邊耳成日斷線。退咗錢再買過對就冇事。
想問下各位爸絲意見
最近隻Momentum TW右bud壞左要換過隻
諗緊換XM4好定AZ60(或者更好嘅選揀
依家用緊An機,幾中意Momentum嘅人聲同唔差嘅bass
遲下會轉iphone, 冇左啲aptx嗰啲搞到唔知入邊隻好
我知一定係自己落場試最好,不過人在英國同部iphone未到,又急住用嗰耳機
希望各位比下意見,Budget3000hkd左右
之前想退鐵三角都係要搵左鐵三角先
聽女聲就呢對無錯,但設計問題要換耳膠先戴得穩陣。
ear buds類型做唔到你講既效果 試過sony WF-mx4同7 pro都係會聽到噪音 就算開左anc都好
如果要追求你講既效果 應該要耳罩式既耳機先得 e.g. sony wh-1000xm4
簡單試過下 穩定度答唔到 因為我係屋企用PC+手機試 但明顯既問題係會有少少delay 即係1按play耳機唔係即刻出聲 要等0.5秒先出到聲咁 連1個device果陣唔會咁 唔知係唔係multipoint既通病黎
唔該晒巴打
有無人講平耳機 幾百蚊budget 睇左soul好似唔錯
請問係咪配iPhone用?
最近想買earphone
諗緊買佢定AirPod pro
一路用緊DG,聲係一流,但因為配iPhone用唔盡,轉IP7 係唔係好on9
買左個 shure aonic free電好夠
不過無ANC
不過原裝耳塞隔音其實夠曬
旺角sony專門店
見到有人放二手B&O EQ $1700
有D想收
我兩對都有用緊
音質我覺得b&o eq好過airpods pro 除非你好中意聽重低音不過呢啲好睇個人口味 可以去試聽下 順便試下戴得舒唔舒服
Delay就兩對都冇乜 Eq平時去多人地方都冇乜點斷線同疾聲 但我都覺得左耳係有時會斷
唔該晒
其實而家睇緊有咩地方eq有平
再唔係
就睇吓遲啲AirPod pro 2咩料子
不過其實佢個價位係有好多選擇 可以再睇下
同埋佢個anc唔係好勁 係偏向舒服少啲耳壓感 搭車都會聽到其他噪音 但都叫好過冇同都叫聽唔到車既引擎聲既 airpods pro個anc雖然廢咗好多但都明顯過佢
apple d 野都係出左睇定d 先, 又唔平
大家點睇ZE3000?如果同CX plus比邊個好啲呢?
聲點?
我就係見出面好多人彈AirPod pro
所以諗住睇吓eq會唔會好啲
而且eq外型靚好多
人聲最貼耳嚟計嘅話
邊隻最好?
想問下Devialet Gemini除左專門店 仲有冇其他地方有得試?thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞