(真倉實戰)TQQQ/UPRO 信號配置(2)

748 回覆
27 Like 4 Dislike

拆開可能好d
擺係後面睇供款後比例
sig line 係上期sig line( 即要求調整tqqq)

eg 今期sig line 21203 x1.09 +1000 (供款)
TMF 今次俄烏戰爭都叫做到嘢啦

不過隨住條數越多,TMF發黎發去係壓力大D
我本身係一半tqqq一半upro 再6:4
upro波幅的確不及tqqq 長遠應該差得多?
應唔應該將upro果一半掉埋入tqqq
係既話今晚一次過定分段好?
thx
如果信號配置會差幾多下,年份越長差距越大……

而家高位都撻落黎4成幾 應該相對安全,你可以分2次 買入信號時入tqqq
好既
今晚係咪會開新post

唔知有無理解錯 假設今個月我會額外供多500
計SIG Line 時 就係(7750*1.09)+500 咁我就咁跟住SIG Line做調整?

咁我下次做調整係咪就係5月1號?
因為Trigger條30% Rule,所以5月1號其實就唔駛理60:40比例
假設SIG LINE > TQQQ 餘額,就跟住條SIG LINE 黎買貨
如果SIG LINE < TQQQ 餘額,咁應該要做D咩?

唔該哂洪巴
我小小地拎咗10萬嚟全跟你

上年中買
37.5% UPRO
47.5% TMF
7.5% UTSL
7.5% UGL

最後執30幾%離咗場,今次依10萬諗住唔會Cash out 跟足你玩先
唔知有無理解錯 假設今個月我會額外供多500
計SIG Line 時 就係(7750*1.09)+500 咁我就咁跟住SIG Line做調整?

-係,買/賣調整到貼近sig line

咁我下次做調整係咪就係5月1號?

-係,5月1

因為Trigger條30% Rule,所以5月1號其實就唔駛理60:40比例
假設SIG LINE > TQQQ 餘額,就跟住條SIG LINE 黎買貨
如果SIG LINE < TQQQ 餘額,咁應該要做D咩?

信號會叫你賣咁d 但係我地無視它,鎖定股數
如果調整股數寫住23股
即係一開巿我直接用巿價買入23股嗎?
如果唔爭好多就23股,如果開市股價波動大就 加減一下股數,接近sig line就好

例如開市如果升左1,2蚊 就減一下股數 調整金額盡量接近到sig line 反之亦然
我無理解錯洪巴嘅意思既話
總知用你方法貼緊條SIG LINE
如果一開市大升咪買少D
如果大跌就買多D
目標係SIG LINE
明白
其實不如轉個講法做 結算日之後果日既開市價仲好?
想問下如果供款額期期都唔同有冇問題?
冇問題呀...有錢咪供多D 冇錢咪供少D
係我詞不達意
(真倉實戰) TQQQ信號配置術第三期
https://lih.kg/2909361
.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞