(真倉實戰)TQQQ/UPRO 信號配置(2)

748 回覆
27 Like 4 Dislike
點睇出面d人係咁止蝕同瘋狂叫春
人性黎,自己以前都係咁

投資三大陷阱 貪婪恐懼冇耐性

我都有,不過容忍度會大d
唔係好明點樣SET個SIG LINE
想問買左GOVT/ 其他債劵而唔係只持有cash
到下一期要買入訊號時, 會由GOVT抽返出黎買入TQQQ / UPRO?
一來一回當中交易手續費算唔算影響獲利?
同埋我見excel係用一半供款,另外一半係去左GOVT定係唔係呢個表入面?
打算all in Tqqq/Tsla/ Nvda是但一隻
大家睇好邊隻多啲?
最大可承受60%跌幅
ft冇手續費

每月供款先入債券,再透過每期sig line 將一半轉去upro或tqqq
all in 呢度唔建議
上年個倉+50%
今年YTD -4%
因移民需要流動資金
cash out大部分錢出mortgage link收住息先
剩返嗰啲都係上年贏返黎
意住all in一隻,跌60%就溝貨
60%點黎?
我覺得tqqq 現價再跌60%已經係股災
可以大手買入
TQQQ
最好叫大力啲 股票市場就係要有人蝕錢有人先賺到錢
指數唔驚,個股的話就算我自己到而家都會驚
唔買咪唔驚
Sorry 洪巴,可以解釋多小小分注入場?
減少犯錯
將第二住嘅錢 撈埋第一期嘅餘額再分64
想問下你呢個方法係只適用指數
如果正股嗰啲係咪唔適用?
不建議用喺正股, 影響正股嘅因素太多
上年炒岀炒入豬左10k,諗住買下指數etf唔搞咁多點知岩岩開始建倉就撞岩回調
可能係好機會 好似躺c巴咁分段入貨
係,亦都好彩如果仲揸緊個股既話仲慘
B.規則期,無視3次股價反彈信號(對比上月一欄綠色字)

呢到係指同比收益綠色嗎?
唔好意思
好多問題, 重有一個問題想問下
4.有關趺30%規則
-A. 對比上12期內最高位收市價跌30%(月尾)

呢到話跌30%係指12期內最高位比較
但BLACKTEST 我見係用上月做對比?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞