(真倉實戰)TQQQ/UPRO 信號配置(2)

748 回覆
27 Like 4 Dislike
一來趁低轉倉 賣左upro 仲可以買多d tqqq

二來 波動差越大對信號配置越有利

upro同tqqq 3個時期比較都係tqqq比較多,主因係高低差波動大過upro好多,同信號燈線果個Bias Ratio 多過upro好多

補圖
Out巴個60% TQQQ 40% TMF
每3個月rebalance返比例
洪巴點睇
同洪巴信號配置比邊套方法好啲
轉教
獲利黎睇 all in tqqq最多

根住就係 TQQQ TMF 64

信號配置 2000~2022會輸 10%

2010~2022 信號配置贏小小 因為2000年2次股災
咁TQQQ TMF 64都唔錯
要承受TMF波動 佢個獲利唔係白比架

早排咁 3x碌番落而家24.7
我照原定計劃揸upro算,唔想郁咁多
可以呀 一動不如一靜
唔好意思, 有D 亂

想問洪巴而家係TQQQ+Cash? 上面個Po話 取消 9% 信號線& 30% 規則,但又keep 下期信號線 ?
放棄新信號,成長性不足
洪巴,咁個30%係咪照加兩個新規則
唔好意思洪巴, 我而家用緊 TQQQ+TMF 9% sig line & 30% 規則 係新定舊
舊的,放棄靳信號了
洪巴新年好,想問照加兩個新規則係邊兩個
1,30%規則只會維持12期,如果第12期都冇反彈就reb (極端情況)

2. 第4次反彈reb時 如果4次反彈追唔上跌幅,則延長反彈次數,以走完微笑曲線(12期內)

新年快樂,早日財自
一買即彈10% 真係好爽
暫時都係睇睇睇 買入信心不大,不如等月尾先算

祝各位新年快樂 財自唔洗撈
同埋呢幾日唔得閒 冇點睇連登
啱啱發覺出面好多人叫春
跌又叫 升又叫,真係睇少d有益健康

最怕自己睇得多,升時FOMO,跌番落50以下又坐唔定 / 溝太急;跌個時又諗做咩升到60冇放到賺多筆

靜靜地 過個虎年
巴打新年快樂

他們不明白股價下跌帶來既機會

做backtets時,平時就算0供款,只係2次股災時維持紀律月供就已經獲利加倍
之後會升既話 就係機會希望自己捱到啦
2018都係咁 10月大跌 — 11月回穩 — 12再跌鑊金
當時有幾多人,真係頂得住

btw睇到Out巴個post,入面個個25%倉巴打,一堆理論後又話加倉到50%,如果2018走勢重複,唔知佢會點做(希望自己唔會變到佢咁
如果冇策略,真係會亂

呢一轉下跌以前既我都肯定會亂
加入信號配置流派
TQQQ均價60$
改左做Tqqq 加 QYLD 點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞