(真倉實戰)TQQQ/UPRO 信號配置(2)

748 回覆
27 Like 4 Dislike
因為time the market 我比其他人準確度更低
如果回番,我建議你可以參考信號配置,由最初階1x ETF voo去累積資本

係股市耐左習慣左股市波動,考慮下自己風險承受力,先再分一d資金去3x etf
洪巴有冇宜家玩法個Backtest?
想問你呢個係upro定tqqq
每期供款+1000
sig line +500
係點得出黎?
每期供款1000 先入債券,利用sig line 分一半$500到upro
想請教下跟信號線買賣係咪要用追蹤停損價%
一樣係ft用戶
我冇喎 我現價買 買賣完接近信號線就ok

之前一早set左既價位 估唔到訓醒就跌穿曬
繼續set好價 等等等

等洪巴坐陣 穩一穩個人先
睇落洪爸下次reblance 會全倉了
沒問題呀 我直頭預佢跌5-60% 跟信號而行

我而家反而心情有D興奮
Leveraged ETF 討論區 (16)
https://lih.kg/vJHfmqX
#544 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

我個諗法同上面巴打相似
用2018年做參考
慢慢買 見步行步,TQQQ係可以跌3-4個月(當然亦可以2月就爆升30%
跌3成 — 望住回穩 — 再跌3成

慢慢買係為左自己個心好過d 坐得穩d
你睇下佢回我問佢點買入,純粹time the market 好易比股價波動影響睇法

你留意下佢之前回覆日日唔同諗法
日日唔同諗法
仲以為佢一路都係咁諗
佢之前話要轉哂voo啦 成日比隔離out巴同其他巴打抽水
笑死
我今朝乖乖地 跟琴日咁講買左20% VOO
我十幾年前都係咁 係要時間沉澱,而家資訊發達行少好多冤枉路
諗起比你問我
要靠洪巴督促
暫時$125都有買到

加油
下注56
洪巴用呢個方法暫時有冇賺到錢

2011年5月到9月 跌左差唔多50%

信號配置4個月內按進度打光子彈,往後一樣會漲回來

2011年發生咩事? 6月咪希債囉 7月美國舉債到左上限 條死線5月拉到8月(好似係)
8月到9月全球跌市仆直,恐慌情緒蔓延,但隨後10個反彈又有幾多人在場?
上期有 而家冇,將來有
上期回報如何
第一頁呀
唔好意思 因為呢個post推得比較慢所以無睇返之後果d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞