蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (18)

1001 回覆
33 Like 6 Dislike
好似差唔多level
想知係咪冇搵沙人同蜥蜴博士真人拍
感覺好似用舊片同CG就算
係咪budget唔夠先唔搵
今日睇完
其實唔係當佢左膠思想
只係當佢10幾靚仔咁諗野 都仲算睇得舒服
但打交位 同綠魔打果2幕都要拳頭打交係咩事
按漫畫嚟講兩者差唔多
但眼魔殺過奇同古一
其實家陣MCU 電影入面, 係唔係得 蜘蛛俠咁慘, 唔可以公開身份??

iron man...美隊.....鷹眼, 奇異博士, 變形俠醫 全部都可以公開自己身份周圍走
尚氣 / 蟻俠 又係一直向其他人吹自己既「偉大事跡」... 驚死其他人唔知自己係英雄咁
反而得蜘蛛俠 唔可以公開自己身份........感覺有D怪

以前 一代 二代 係因為得蜘蛛俠一個英雄, 所以唔可以公開
家陣MCU電影入面, 通街都係英雄/外星人.........但蜘蛛俠 都要繼續隱藏身份, 真係唔太合理
佢咁細個
有自己生活要過丫嘛
DS都話佢過住兩種唔同既生活
其他果D superhero都冇乜呢個問題
宜家佢冇晒感情負擔 可以做隻自由冇束縛既蜘蛛仔
啱啱新城市6點場4DX坐E8條撚屌,開場隻閪手刮個飲品兜刮撚到我忍無可忍叫你咪再刮,隻閪手有病就去睇醫生,順便帶埋你條女睇因為喺度啤鳩住晒
有冇人覺得佢地臨尾喺自由女神像大戰之前一齊跳落嚟落地嗰一幕好正
其實我覺得佢根本可以全職做一個 政府/神盾局 既高級特工.......幫手去各地打擊罪惡, 解決危機
即係類似 黑寡婦/鷹眼/Falcon

又可以做英雄, 又可以公開身份........而且人工高, 福利好
根本係最完美
neighborhood hero
依點唔可以改
係咁多年既主軸
其實electro應該開心
佢毒撚嗰陣係透明人式毒撚
竟然有人記得佢咩髮型戴眼鏡兼哨牙
打工送pizza 囉
宜家𢴇完個樣返去原宇宙啲自信返晒嚟
把口咁樣溝死女
2次重生
DS話trapped 係大峽谷12個鐘係咪呼應Loki
It狗係有生存價值
https://youtu.be/SZ9ecyX-W-U

Flashback版
我入嚟係負責整喊大家bye
啲筆直畀晒奇異果博士八爪魚博士綠魔電佬同3隻蛛
想問下
因為多元宇宙 d 反派會黎搵呢個宇宙既pp
但點解另外兩個宇宙既pp都會黎到?
pp當然會識pp自己
睇嚟我都要食多啲鰻魚飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞