蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (18)

1001 回覆
33 Like 6 Dislike
唔係因為有戒指加乘?
個啲應該係DS口中知道peter parker係spiderman既人
好似腰斬左
冇野做可以睇下嘅
今日睇完,勁正
真 DS當年學一大輪先開到 Ned唔洗學

但三代同堂真係好正
不過係因為tom on99先促成
不過要講的話康應該唔會唔知pp係gg俠既
戒指唔係加乘
係鎖匙黎
又要拜師又要上雪山咁
唔係唔俾你講On9劇情
但話公開身份都冇問題真係冇野講搵野黎講
我都同意有好多On9劇情
你講個啲根本唔係寫得唔好 而係你理解唔到同時亦唔願意討論只係自執一詞
如果要講寫得唔好 應該係DS幫Spiderman既動機太差
Ned 話有魔法師血統點知真係無師自通
哂鳩氣
條友根本搵野黎講
又係到諗住圍爐搵人同佢一樣覺得自己好撚醒
只論劇情我最討厭因為
要帶動某D劇情發展將
一D人物性格同實力大改

好似博士話好憎細路仲俾班
𡃁仔入聖所,一個醫生可以俾
個高中生打敗

之後梅姨都係,平時咁保護
咁怕peter出事今次咁大膽
收5個壞旦入屋
啱啱二刷完,有啲位唔知wow咗未,不過照分享

1. DS同Tom道別嘅時候,Tom同佢講:I’ll see you around ,但DS應返佢:So long, Kid

2. May墓前,Happy同Tom講:自己無咗一個好朋友(Im )都係一樣感覺,佢會諗,佢哋會唔會慢慢被遺忘,咁樣好sad。

但Tom答佢唔會,因為佢哋講過嘅嘢會畀世人記得,im 啪石救世,May搞NGO幫人;唯獨是仍然存在嘅Tom同樣做過呢兩件事,但佢已經被所有人忘記

3. Goblin一開頭著Hoodie,到喺Happy屋企打完之後,真正變返貼近漫畫嘅造型

4. First Cast list嗰位,Andrew同Bully嗰張相(一半演員、一半面具位),其實TOM入學校嗰下,個獎杯櫃都有同一幅畫

5. 都係cast list,MJ左下角有Tom嗰份script

今次未必係最好嘅Marvel/蜘蛛俠電影,但一定係最慘嘅重啟電影
ds可以話係輕敵姐
佢果刻掉頭準備走
gg仔算奇襲成功姐
ds一開波想既話直接殺佢都得啦
佢練兩練可能做到至尊魔法師
見到條友上個po 起到度屌Peter 見到may死左淨係喊
話唔帶條屍走,唔打死差佬同唔即刻報仇都知溝通唔到
血統buff
DS輸比蜘蛛俠係輸太大意
完全唔知蜘蛛俠有蜘蛛感應
亦都唔知蜘蛛俠學術上勁到仆街
至於May就真係差
係咪暫時冇話會出第4集?
睇左咁多集
tom都未有能力真正自己擔大旗
集集都有其他主要角色幫手
算唔算係最冇壓場力既marvel主角
至少一三季都好睇,第二季垃圾
暫時會拍多3集唔係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞