蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (18)

1001 回覆
33 Like 6 Dislike
所以只要pp 只要係avg 面前除一次頭套 pp 係avg嘅身份就即解決 但係要睇pp 自己肯唔肯了 因為pp 自己性格都唔係咁想比人知自己係sm 嘅身份
睇完無乜特別咁
因為佢睇透左千鳩幾萬個可能性
得你睇到嘅endgame故仔會成功打贏thanos
直接打爆粒時間石都無用的

然後粒石喺endgame開頭已經比thanos 消滅埋
佢哋帶人返來嗰啲石喺過去嘅時間度「借」返來
END GAME一開頭Thanos咪毀滅曬堆石囉
Oh屌Sor唔記得time stone都係要還翻比平行宇宙嘅古一法C
有樣野想問 條友粒時間石今集話已經冇左 姐係復聯4果時已經收左皮 但復聯3嘅時候佢又話要守護時間石 所以唔可以破壞佢 但到最後交左粒時間石出去 又收唔返 咁點解一開如睇完將來 唔直接摧毀粒時間石而要iron man死?

Iron man 要隻手套有齊所有寶石先可以啪手指
令消失既人返返黎
如果佢一早摧毀左寶石, 咁點復活D人
仲有將寶石交俾紫色人, 佢已經計過一定可以搶番黎 (不過Ironman難逃一死)
今次搞到咁大鑊都係為左抽離SM係avengers個位咁先可以有空間比Sony同Marvel deal
加上好多人睇夠成身gadget既SM,
想佢做返原本個friendly neighbour SM。
依個先係本來既佢。
但常理黎諗 如果佢睇完個將來都發現到最後都係守護唔到粒石 咁粒石直接打爆佢唔會仲好啲?
其實delete mysterio既記憶而唔係pp 記憶work 唔work
佢冇搶返 因為今集已經講左冇左粒石
其次如果一開始打爆粒野 根本啲人就唔洗消失 先後次序問題
仲有就係戰力問題
最後復聯4有兩條友可以單挑佢 都未計其他英雄 我都唔知點解會唔夠打
差啲講少左個 復聯3 雷神都打爆條友 唔知點輸
Thanos嗰刻都有4粒石 已經夠冚球剷
攞埋其餘兩粒只係為方便啲啪鳩全宇宙
你打爆粒石 佢發老皮即刻用4粒石滅撚左地球都仲得

典解佢哋唔會好似into the spiderverse咁glitch?
Tom 仔話晒avenger又打thanos
成個政府同有protest反佢完全唔make sense
首先證據係人都知係假
就算係都一定係枱底傾掂晒數啦
仲要吹到啲差佬開槍射佢

仲要一個普通黑警會知nick fury 唔喺地球

Happy智力會唔會太低
Stark industry 會唔會真係一無咗Tony 就俾人郁到

好似有提到CEO俾人拉咗
但pepper 唔係理論上仲係stark industry 話事人?

呢啲劇情鋪排真心唔掂
Thanos要用stone to destroy the stone
可能佢哋Titan 嗰度無人有能力打爆到

就咁睇avenger應該得Wanda vision captain marvel做到
DS 係勁 但so far 佢啲magic 主要係defensive
好似無見過有高破壞力嘅招
加菲成個毒撚咁偷望荷蘭仔同人親熱
Happy呢個Head of Security由Iron Man 3開始已經係咁廢Far from Home都俾Peter話過佢password係就咁用"password"
補一個先
Electro最尾然Andrew講: I thought you are black! Maybe in another universe there's a black spider man -----> Mike Morales
Garfield 版 spidy:

Harry Osborne變綠魔係因為家族遺傳點都會變怪物,第二集叫Garfield俾d serum救佢但唔成功之後先打自家serum仲失敗就死咁,跟住好似dark vader 著suit 咁著green goblin suit維生

Garfield影相但唔影spidy賺外快,只係瘋狂影Gwen成個痴漢咁
咪就係拍Dr Strange 2
會唔會係開始將所有無超能力地球人嘅avenger 慢慢褪返出嚟真正埋phase 3尾準備呢個phase 開始打啲再高一級嘅外星怪物?

Ironman, black widow 死嘅死。Spider-Man, Hawkeye, winter soldier呢啲慢慢退返出嚟打返地球啲痴線佬算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞