蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (18)

1001 回覆
33 Like 6 Dislike
綠魔好似廿年前已經老樣
其實最離譜係佢一個無錢無身份嘅人竟然可以喺紐約租到樓
佢應該會虛心接受你嘅稱讚下次佢會努力再做好啲
偷小偷錢頂住先
仲瘦咗
個wish係全世界唔記得佢,唔係唔存在呢個世界
即係做毒撚姐,仲存在既我估
點解咁多代Spider man結局都咁慘
自膠,先唔講佢地電影設定上有冇諗到咁嚴謹
點解JJ仲識屌蜘蛛俠,我up個前題係知曬兩個身份會冇曬記憶
A hero is not meant to be a sacrifice. The sacrifice part of heroism is incidental, a by-product of taking action to aid others.
係英國睇最好氣氛係Andrew出場
係囉完全相反
但片尾ds2個預告出啲voice over果陣wong又係叫佢don’t cast that spell
DS話會wipe out all memories of PP
not SM
所以啲人仲知有SM但就冇人記得PP
我理解係pp戴番個頭套去搵DS 或者happy 拎裝備 佢地都會知同SM合作過 但如果pp 用自己身份走埋去搵佢地都會話你係乜水啊
我覺得係所有多元宇宙都唔會記得 mcu 既 Peter
包括第一代同第二代 Peter 都唔會再記得 mcu Peter
設定上應該係咁
補多句
其實冇左記憶
重新創造過咪得囉
而家咁留返呢個可能性
傾得掂數既再拍續集都唔係冇可能
點解要幫
Toby咪算好囉
有樣野想問 條友粒時間石今集話已經冇左 姐係復聯4果時已經收左皮 但復聯3嘅時候佢又話要守護時間石 所以唔可以破壞佢 但到最後交左粒時間石出去 又收唔返 咁點解一開如睇完將來 唔直接摧毀粒時間石而要iron man死?
應該淨係MCU世界生效嘅啫
同埋Peter Parker 點會唔記得自己
我都想知幾時無咗,Tony用完死咗之後DS竟然唔收翻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞