蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (18)

1001 回覆
33 Like 6 Dislike
係 credit有佢名
石琪
《蜘蛛俠:不戰無歸》 顯著回勇但劇情牽強

(原題為《蜘蛛俠:不戰無歸》 三代同堂,為免劇透立場編輯將之改為現題。)

石琪個腦真係載屎
SherlockHolmes(已退役)
freelance記者,自己幫自己影相賣錢
宜家呢個JJ同Tobey世界嗰個係唔係兩個人黎
啲相值錢係base on 冇人知sm身份
That’s why no way home
好慘
點解SM永遠都係咁慘
話就話”reset”咗Peter Parker
但係喺MCU個世界

Peter Parker 係打過宇宙級boss
係同avengers 合作過
Avengers 都係知有spider man
只係唔知佢係PP

所以我覺得將來如果再有 avenger level threat
唔預spider man其實唔太make sense
因為理論上佢仲係avenger

再者 如果stark industry 唔執笠嘅話
理應會繼續有tech 畀Spider-Man 用
所以downgrade 返佢去做friendly neighbourhood Spider-Man 都唔太合理
我覺得個尾本身係預萬一冇續集要飛走spiderman出MCU而寫,
但係個尾咁開放式,如果Sony同marvel傾掂,tom又肯繼續拍,其實幾分鐘就可以帶返spiderman入avengers

好胸狠
都幾肯定佢唔會入返avengers,
佢覺得因為有人識SM所以身邊既人會有危險。
但佢始終有佢既生活要過,要做野要讀大學。
就算而家冇人冇物,到頭來都係會識過班新朋友。
如果佢再去avengers咁同公開身份冇分別。
佢放棄得佢原本既野,就應該係決心做friendly neighbourhood SM。
Stark Industry可能割蓆
bad public image
係架,又唔係存在消失左
之係過去pp呢個人既記錄同記憶無哂
再建立就得
佢殺左mysterio個問題依然未解決。
而家又冇人識佢根本唔會解決到。
佢點都唔想再under the spotlight。
做返一個「普通」既英雄算。
點解唔落 唔記得Peter 係SP 就得
JJJ會用佢畢生嘅精力去加擊Spider-Man
條友真係呃飯食食篇文完全零內容
其實電人識Peter咩?
唔記得劇情。
實習期完結,宜家先真正係蜘蛛俠
仲要原本個標題係三代同堂
真係賤種黎
d cg 好似仲真實啲 講緊差唔多20年前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞