蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (18)

1001 回覆
33 Like 6 Dislike
Ironman就係Tony Stark
Tony Stark就係Ironman
兩個身份係一樣
但係蜘蛛俠唔同 蜘蛛俠一直以黎咁多代都係蜘蛛俠就係蜘蛛俠 Peter Parker就係Peter Parker 過住兩種唔同既生活
係 以真實力量嚟講 佢DS1俾time stone屈機先敗走
係令到某啲知道蜘蛛俠係Peter Parker既人入左依個宇宙
Peter Parker本人點會唔知自己係蜘蛛俠
其實幾鍾意tom版spiderman,唔知仲會唔會繼續拍
本身好似話三部曲完但最近好似又話會繼續拍
我想問係咪成套戲都冇Spider-Man 招牌音樂

登登登~登登登~

好似唔覺有
感覺佢自己唔想拍但sony好想
依家都叫唔爆
你有冇睇前段架
其實全部反派係臨死傳送過嚟
咁點解電魔個look可以爭咁遠
本身睇trailer仲以為喺Ams以外世界過嚟
個問題係公開左 Peter Parker仲可以點樣過一個普通人、普通大學生、返兼職、搵工、做毒撚等等呢啲生活?
mcu世界能量唔同
令佢電唔同色甚至重新有個新既實體
你都係get唔到人哋意思,

其他人就係英雄身份 = 個人身份,ironman = tony, CA = rogers,佢哋本身嘅人生,身邊嘅人,就係同佢哋嘅英雄身份同步前進,

但係peter parker只係一個高中生,佢第一集嗰陣初初獲得能力好想全世界都知佢係spiderman,但係慢慢佢意識到保護身邊嘅平凡先係最重要,MJ同死黨都只係高中生,冇將人生奉獻於對抗黑暗嘅覺悟,佢亦唔想將身邊嘅人拖入去,所以今集先點出個問題,就係佢想作為spiderman拯救世界同時又想作為peter parker一個普通高中生係極其困難,最後佢咪失去咗peter parker嘅身份,選擇作為spiderman囉
咁仲叫問題不大?你自己都自相矛盾啦
對佢黎講問題大囉
關你覺得大定細咩事姐
你又唔係佢
佢咪就係想做普通大學生,喺spiderman以外時間作為peter parker同朋友玩,同條女拍拖囉,咁所以咪唔公開囉,真係好難明咩
有個唔合理位真係兜唔到
有乜可能可以喺個簡陋lab整到d解藥
你咁講其實否定晒成個Spider-Man 人設
根本冇得傾
依家就係劇情上佢覺得有問題丫嘛
仲要你記住,雖然話個世界有好多英雄,但係淨係講avengers其實都係得十個都好似冇(唔肯定,但一定唔超過20個),其中一個出現喺你社區都夠你J成世啦,咁咪會影響佢生活囉

仲有你有睇都知大把anti,覺得avengers破壞咗佢哋日常生活,咁佢仲點過正常人生活
其實真係你完全唔明
你完全係第三者角度睇公開身份覺得冇問題
但對Peter Parker黎講公開身份係毁滅左Peter Parker既生活
其實係太勁 唔受time stone 影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞