蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (18)

1001 回覆
33 Like 6 Dislike
斧係同個手套同level之嘛
唔係同石同level
劇有講過把斧同infinite stone同級?
無講sor應該話可以打穿d防
講得唔好
你講緊邊part係漫畫設定.. 我唔睇漫畫的 全部內容都係電影睇返黎
想睇齊石奧創打齊石thanos
戲設定有講得個把斧可以夠打 你又唔講
1石奧創秒左5石thanos個下o左
我知佢有講.. 但佢兩個設定我覺得有啲矛盾 一開始設定係宇宙6粒起源石 把斧竟然夠抽
算啦
佢問無敵仲點解要打拳頭交都搞笑啦
人地近戰唔打拳頭交咁打咩
一拳秒一件咁唔洗拍啦

仲要雷神本身都講明要去矮人星,因為可以做件打低Thanos 嘅武器
講番gg俠
應該咁講 把斧係同隻手套同級數既野
而手套係拎黎俾thanos可以使用石既裝置
但唔代表佢可以無視情況咁用d石既力量
所以佢大部分時間都係逐粒石既力量去用
易唔易明d?
想二刷
6粒石入面得力量石係打人會唔會明啲
其他石就其他用途
6石起埋一齊先可以啪手指
唔係夠抽
只係把斧製作物料係可以吸magic power
可以擋到粒石攻擊
但唔係overpower it
所以上面話斧同石同級係唔正確
其實佢其他石都可以拎黎戰鬥 就好似幻視果一粒 同埋佢係泰坦星控制果啲星球打iron man果粒石
佢每一粒石都好勁 但佢帶左上手好似變左弱智咁
算啦我都係唔講咁多 你地講返gg 俠
點解會覺得佢一定有能力發揮到石既所有能力
ds唔係學法術都運用唔到time stone啦
幻視keep撚住mind stone咁耐咪一樣鳩流流
我尋日唔知係咪睇到佢呢篇文
個標題咩三代同堂,可一不可再
即刻屌出黎
立場D編輯改架個標題
作者冇落到題
我覺得呢個就係今代spiderman特點
喺套戲同doctor strange好大對比
一個天真無邪對世界懷有希望嘅小朋友
同有普遍價值觀比社會磨平嘅成年人

唔鐘意嘅人或者忘記咗自己曾經都係呢個Peter Parker
本來有d 期待一二代見到套nano suit勁多功能會有咩反應
結果冇撚左
岩既比佢襯早熟練冇甲
片尾彩蛋見到evil strange嘅時間線set咗喺what if 打齊石ultron前定後 ??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞