[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
無呀,都係Asus creative 個啲
Leak Audio隻Stereo 130有冇巴打用過 想知係咪得個靚字定係聲音同功能同有保証

諗緊leak stereo 130定係audiolab 6000A
想問下用緊EIDIFIER A80
如果想買平平地買個DAC
係唔係用IFI ZEN DAC V2最好
都係插電腦播歌
同一集團 聲低可能差唔多, 但睇料應該audiolab好D
leak多個USB DAC睇你用唔用得著
如果~5000放喺床尾
A3x係咪最好既選擇?
不過唔知點解thomann 落左架
不如換喇叭先?
BTW睇桃乃木應該用IEM好聲啲
聽歌仔的話試埋tannoy gold 8
巴打
Asus xonar se 好定 creative sound blaster audigy?

https://www.price.com.hk/product.php?p=356034

https://www.price.com.hk/product.php?p=200526
係用黎for專聽歌
你覺得會比A3x好?
因為第一次買speaker 諗住用好多年
同埋揀個性價比高嘅直接盲狙
想問下有無人玩話QED 入門喇叭線
而家套AVM 用平野綠聯
想聽歌睇戲兩用
買XT25 3m 換前中置既喇叭線
用唔著
巳經有隻rme adi dac

淨係想買隻萬用少少嘅preamp / amp 可以食到多啲source又多野玩咁

最重要係可以preamp出去其他headphone amp用
N前年買過 QED Silver Anniversary XT
唔知係唔夾定點 完全唔耐聽
平靚正既試下supra啦
Creative blaster aud rx 好唔好?
如果用sound card 光纖直出到devialet 夠唔夠做?
定要再經dac?
如果用sound card 光纖直出到devialet 夠唔夠做

ok呀,咁就用devialet 做埋解碼
即係本身devialet 有decoder?
所以唔使dac?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞