[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
你用咩卡?
我係asus 唔知有冇得校?
gold 8 冇rca輸入。
而3.5 輸入係 要再 左右2邊駁多次, 唔建議。

所以xlr 一定好過3.5

仲有個選擇,搵部nt503 /.nt505 貴少少,streamer/前級/dac
電線可唔可以喺到討論, 有事請教
SOUND CARD內容嗰度熄咗獨佔模式
搭單問下入門電線$1000 內GOTHAM 係咪最抵坃?
德國viablue X 系列都唔錯
線材唔介意就買二手
其實心理因素
我自己都係鳩買,用個filter 拖板> 隔離牛>amp+ DAC
想求Av amp電源線推薦
用緊Denon x6700h 推緊套5.1.4
3k-5k 不直, 之內就最好
未研究過, 驚信自己買完揼春後悔

全新/二手都無所謂
試埋gutwire或者gigawatt
最高budget啫, 當然如果喺之內
已經可以買到一條性價比之選,
又有高效提升當然最好
gigawatt, 岩岩睇國仁介紹完新嗰條
Power sync plus $3,800
其實有啲心郁, 但始終未試過特登配置電源線
唔敢衝動, 上黎問問意見
3-5k 我用過Acoustic Revive 18000
中性,勁好力水,岩晒avamp/後級/總龍
試下33台收2手
其實平平地可以試下Gotham 85055先
喇叭線入門來講會推介買邊條?
想買成線,唔想自己搞
見旺角有門市有賣, 搵日上去聽下介紹先
收到,
暫時見33 得番條2.7米, 再望望
有冇啲通用啲,平平地嘅入門推介?
最好幾百搞得掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞