[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
Fostex P-804S 再生周波数帯域
60Hz~40kHz(-10dB)
Yamaha NS-B330 再生周波数帯域 55Hz~45kHz(-10dB)~100kHz(-30dB)
-30db 但 100khz 意義可在
hires貼紙!!!!!!!
我諗緊 推magico A3
買vitus 部sia030
定金仔c3900+a75好
唔係都係睇個檔咩規格咩
好似我用cd 轉flac
咁都出到hi-res?
你部590都夠推 睇口味
BTW點解唔玩座地
hi唔hi-res其實唔係咁重要啫
錄音好己經足夠
a3咪座地搬屋諗住試下新野 玩下class a
可能係你對喇叭解析唔夠姐不過我用藍芽喇叭 kkbox 同sportfy個分別都幾明顯下
唔一定㗎,都見唔少有返咁上吓富貴嘅入門都揼十萬以上出嚟買套機,不過通常買得靚機入門嘅都會舖頭幫手執晒成套
大菠蘿300穩陣之選雖然我會鐘意Vitus Audio RI-101 多啲,但全新機價就比大菠蘿300 貴一截
當咗a3係書架
可以考慮埋audio research
Vitus其實咩聲底
同soulution比較起上嚟有咩分別?
Vitus 我聽過覺得係快聲得嚟又有啲圓潤,Soulution 我覺得再暖聲啲
膽機換膽好煩其實我諗緊sia 025係咪都夠 價錢都差好遠
不如喇叭上s3 amp用025就算
其實佢推elac呢d 又岩唔岩
你咁諗得 s3加030啦
有錢就是任性
我用Denon home 150 聽Spotify 同 24bit flac
擺廳個時聽到都幾大分別
但而家用 avm x4700 + Polk S20 反而 無咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞