[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
我空間好細,玩5.1.2
LCR是wharfedale D320 同D300C
sub 仔同surround 是跟番wharfedale DX-2
咁喇叭可以有乜推介?
謝謝
我見320 bass 得五吋
Diamond 12.2 已經6.5吋
加埋320一出都要2900
Diamond 12.2 要4900

不過外國對diamond 12.2好comment?
唔該哂
最後決定先唔理dac 了。
買左電源線同cat7連接線換
如果用bluesound powernode
要駁哂 電視, PS4, Switch, DVD機
係咪
PS4+Switch > 電視 > eARC > Powernode
DVD > (???) > Powernode

定有更好方法? 怕唔夠插口
完全新手
新手想問下 5000-10000 有冇咩野喇叭推薦 for聽歌 人聲
就生日想買生日禮物比自己
被動式 本身想再駁amp果類for ps5 / 電腦
音源電腦>amp>喇叭 大概係咁
可以啊。
DVD 經電視再去 Bluesound 係咪唔會影響音質
我以為會,所以先咁講

咁好簡單將所有裝置駁哂去電視, 電視駁bluesound就得?
順便問埋 <10000$ 一體式 有邊隻好 (有usb ,rca輸入)
見好多review 讚Dali oberon 1
price.com 話3900
依個價最抵玩係咪佢
係電腦枱用係咪應該用細喇叭就算
hi大家好!路過問問,想買隻耳筒連mic for 上堂用 (比中一學生用),有無平又唔差既?(強牌子都得) thx
諗緊入Fostex P-804S定Dali Oberon 1
岩岩上網睇 wharfedale 12.2 都好多好評同rereiw 呢度有冇巴打用呢隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞