[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
連國仁聽開富貴野都話佢掂
如果夾機 咁有咩選擇 5000~10000到 如果我買12.2 咁可以多返小小筆直買機
你要 連streamer all in one 家streamer + 合併? 其實都好多選擇
Blue sound power node
Streamer + 馬仔8006 合併
Dali聲唔錯
好多都話人聲好得
但我又屎忽痕想玩架仔嘢
諗緊Fostex P-804S,Yamaha NS-B330定Dali Oberon 1
新手問 4880 係一隻定一對
應該一對
我見鬼佬網單一隻嘅話會講明
開水應該岩我
果時部dp-x1都俾人話係開水咁
Dali聽電音/bass & rhythm得唔得?
我淨係聽過oberon 1c ,雖然主動但symphony and 人聲都唔錯。
我想 喇叭 加一個All in one 播放器
咁blue sound powernode 好岩你
有冇usb arc輸入
diamond 得一對咁賣
有HDMI EARC, 但個usb 好似唔係for DAC 用, 俾你read USB hard drive / disk
原來係咁 但我本身諗住電腦做音源 >機>輸出喇叭,有冇咩方法做到 新手唔識想問清楚
揀自己鐘意就得,就算最後聽我地講買左dali,可能都會心思思想買多對fostex/yamaha
兩部架仔嘢都要係樂天買,再經代運返嚟
同埋fostex 果部好細,會買yamaha,不過要五月先有貨
等我冷靜返個幾月先
想問買diamond 12.2黎插AV 擴音機做LR會否是大才小用?

外國三千幾有無得直寄黎香港?
呢排好多高手玩呢隻玩到出神入化,性價比一流
Diamond 系列有出埋中置 佢都有預用嚟砌家庭影院
不過Diamond 偏音樂類 唔知 用嚟睇戲夠唔夠爆
我成日諗住surround speakers 只是出聲就可以,最重要都是買好LR
有諗過用diamond 12.2 做LR之後將對D320 變做SURROUND SPEAKER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞