[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
我睇外國啲人話pcie sound card一樣會俾機箱震動影響到,其實同好啲既mobo直出冇乜分別。所以先有呢個疑問
咁外置dac 呢?其實有冇需要,定ls50 w2個內置dac 夠做。
Dali oberon 1 /wharfedale 12.1+
bluesound powernode / yamaha wxa50
雜食(交響到電音)應該邊個組合好/夾啲
WSA sideload Android app應該會透過windows resampler出?咁就唔夠好
Thanks
要睇下先
想問我用開onkyo nr686如果想升去Denon 4700h 睇Disney plus netflix 會否有大進步?值唔值得咁升?
定係我應該等Denon 2022/2023 的新avm?

睇數字網話Denon 已經加價百分之十
686是同4700同級?我以為686只係同2700同級....

686無pre out都係最大問題
用緊nt503 + adam a5x
想玩apple music lossless
有冇usb dac 係食到(無線)apple music lossless?
謝謝,如果我換4700,咁音樂會否有升級?
我LCR是wharfedale D320 同D300C
聽歌正正經經用返2ch amp 好好多
686無pre out都係最大問題
平平地我用緊onkyo 730 都有preout
唉……我無師兄咁好彩
咁師兄是用preout 去int amp 黎玩影音分家?
同一隻喇叭都可以差咁遠AV AMP?
即是話AV AMP都是應該要preout 黎做影音分家先至得
問多一句,如果我是主力睇netflix 或disney plus。間唔中先至睇nas 入面D blu ray mkv,如果4700H大約同級,咁我應該升級AV AMP睇影片要邊部先至有大分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞