[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
咪就係 部amp仲要新買
比你識穿左 elac 之前音響展聽過 好ok
所以先諗住換
同B&W 有乜分別?
409 個bass 好勁易boom
師兄你個廳幾大?
如果5000筆直 睇岩左fyne F300
想問下配咩amp 會比較好 唔想太大部
主要都係插電腦當喇叭用
另外如果想插多一兩個source 即係switch 同碟機嘅話 線應該點配搭好
5000筆直Leak啦 夾番英國機應該正正常常
一係就Yamaha R-N803
碟機用analogy input, switch用digital input
有無大哥可以推介下電腦speaker, budget around 5000
暫時睇左幾款, a80,a5+
揀得fyne點解唔上f500
搵過google話會唔夠力
因為土地問題
如果總筆直6000會點建議 主要想唔太大部
試下33/carousell搵下二手喇叭/AMP
撞啱一套放既,可能升一級
去番用tannoy gold?
未必,主要睇dac
ifi stream + ifi dac v2 +ifi 4.4 轉xlr線=>gold 8
多謝你
做左d searching,用4.4係咪因為佢係balance,轉xlr係做到減少損耗?
Xlr同3.5比係咪明顯好好多

應該話調返轉tunebox3 rca to 3.5係咪唔掂
巴打,我買左asus ae sound card
用光纖頭接
我睇YouTube 聽歌冇問題
但如果用netflix window app 就會冇聲
係唔係因為5.1 果d野唔support?
你用咩software?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞