[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
[音響撚]音響HIFI討論區(15)
https://lih.kg/bcOjrcU
Elac Vela 403 用家,師兄有咩幫到係?
vela 403 依家幾錢?
無留意啦,年幾前買萬七八
我用243.2 好想試下vela
我覺得好正,cwb原音有得試,師兄可以去聽下
vela 個外型無得輸
403 同407 差幾錢左右?
好似30k/pair
聽緊proac, 想轉elac vela 409
evo 150 夠唔夠推vela ?
夠啦,我部amp 得120w 都推得好好
用緊zen dac 中高頻都唔錯
但係打機低音有d 唔舒服, 聽歌都還好
係我聽唔慣定 dac 問題?
已經係細喇叭

pm0.3 同iloud mm
新手用緊KEF LS50, 合拼Creek Evo2, AV amp用Denon X6400H, 想升級合拼金仔E280, 主要聽流行曲, 請問各位意見, 謝謝
唔係話最近加價加左10-15%
咁加返10-15%就啱
想問問Fyne F1-5 夾咩amp 好, budget 用家,唔好咁貴
夾返英國amp 就好.
終於買左部二手 泉1lvl2 wildism 摩改ver
啲聲比 Delta sigma (之前用gustard x12) 聲係真啲

啲treble 冇咁刺耳但仲有detail ,bass and sub bass 多左,似番真實聲音,耐聽左 (有時係覺得蒙左,就好似之前比人執相全部sharpen and contraat 推高左,而家正常番有啲唔慣)

再拍去kinki 換左opamp 既 int. amp. source 用raspberry pi + DAC hat 用I2S 接去DAC ,比同軸再清楚啲。
暫時係我既end game setup.

而家要學下點用moode audio 既CamillaDSP推高resampling feed 去no over sampling mode.
推咩喇叭
覺得有咩不足想升級?
$%%))

我諗好難再低,又唔舊,R2R,用銀牛/線,.
泉1usb implementation係差啲,好似用I2S會解決到。

佢連張單,幾年前佢一手買返黎用$!&)))
b&w CM7+ 一對鋁帶高音。

暫時幾滿意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞