[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
不過兩部機試時配嘅喇叭都唔同,無法一概而論,自己試吓更重要
Vitus 推 Elac 應該啱夾,兩隻都快聲
竟然 vitus我聽人講都係暖聲多好少有人用快形容
又貴多10萬哪有咁多錢
所以睇個人口味 ‘數碼聲‘同’analogy味’嘅分別
最理想就當然大量細節得嚟又柔和唔硬聲
而家用緊LS50 wireless. 如果升級邊個選擇會好啲,

1. LS50 wireless 2
2. Formation Duo

想要音場靚啲,人聲同樂器都聽。交響樂就比較少。謝謝
以喇叭級數計 就 formation duo
同7系同級
但Ls50 W2 整體後級同解碼又好啲
分開 高低音兩粒晶片解碼
高音仲係class AB
呢兩隻應該係咸片都擺曬出嚟 去聽下穩陣
Formation Duo 好似減咗價 2 萬9 就有
同埋留意下app 操作果d 如果用roon formation好似要另外買舊野先有roon rdy
啲hi-res 檔邊度有得買
係咪得大路歌手先有
見到JP 都知我可以唔洗睇
淨係聽陳綺貞 安溥
日本好啲 有Mora,但要VPN
先前買咗Adele 30
2千幾yen
收呀,佢淨係俾錢個下先要VPN. download都唔使,仲有software 專用黎download 用, 方便
用緊 Yamaha wxa-50

加Diamond 12.0 – WHARFEDALE

想問係咪一定要加mixer先可以電腦出聲
有冇巴打用緊Devialet 既 amp ?
好靚仔又慳位咁,一部搞店
請問要用咩線 音質會唔會走? 電腦無sound卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞