[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
有沒 藍牙無線 音響推薦?

想要細細個左右
電腦喇叭既話
Audioengine A2+ Wireless
定係
Edifier S880DB 會比較推薦?
iLoud MM
請問denon amp可唔可以set profile 將5.1入面其中兩隻speaker出聲?想電視以外加projector喺另一幅牆俾小朋友睇,可以叫右前同右後出stereo?
Audioquest 好多選擇
其實啲平價(below $2000) 喇叭線又無得試
係咪只可以睇口碑/價錢買黎撞下彩
我睇中qed XT25
幾百蚊想買一條俾隻中置試左先
我33 留意緊tq black/ blue
通常唔係front 果對先用貴線?
Front 一買就 買曬 左右 唔岩 咪好重皮
AV喇叭線 Belden 8471都夠啦
音響新手… 搬屋諗住對自己好啲 喺客廳整套2聲道 for 電視Netflix Disney 睇戲 & YouTube 聽歌用 做咗啲research諗住買 B&W 607 S2 (貪個樣靚 夠細同好聲)加 CXA61,但睇睇下發現有啲人加多個CXN v2… 其實CXN v2主要作用係咩? 要加多8000幾蚊好貴 上網search話係播串流嘅歌會好聲啲 YouTube 歌計唔計? 但我睇到佢好似又唔係amp

其實係咪CXA61/ CXN v2 二選一都得?
駁電視要有earc/arc嘅input
試下evo 75或者rose201
Ching… 呢兩部都要萬五up, out budget了
wxa50,
tv光纖out
唔係都會有影響架咩? 我睇實評嗰啲好似都有評 會令聲音更好聽

如果主要用電視播呢? 可以output直出CXA61?
606太大了 607岩玩啲
唔該巴打
睇你筆直同喜好,唔一定B&W , 可以 KEF LS 50 wireless 2, 再後加隻 有源sub仔睇戲,睇戲有sub 差好遠
新Bluesound Powernode 7千幾 插乜都有
不如咁講….想萬5蚊內(最多萬8)包晒所有(書桌喇叭,amp, subwoofer, 線,etc) 買二手都得

主要用途係電視睇Netflix, Disney+睇戲 & YouTube 聽歌 (聽歌基本上剩係用YouTube 唔使用Spotify 嗰啲)如果可以隨時切換到手機連Wi-Fi 喺YouTube 播歌更好

要樣靚仔,銀/白色,有咩最好選擇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞