[音響撚]音響HIFI討論區(16)

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
環境因素: (房仔)睇NetfIix, ps4, Bluray演唱會, 聽歌

上次有Ching 建議 馬仔7000N + 607
(budget max 20k)
7000N 體積問題, 深38cm, 但我個櫃深39cm有玻璃門, 插左線應該唔夠閂門

請問有冇其他差唔多lv既機,無咁大部(深)建議下?
Blue sound powernode
有冇淘寶線鋪頭介紹
https://www.futureshop.co.uk/

試過淘佬300, 最後執件 取平qed ~300, 真心靚好多。
唔好晒冇謂錢
同價都係大廠成線好啲?
$300x2 先啱
我唔知, 不過淘佬聽人介紹 伏野多,
試幾次d錢 都夠買廠線
我有fd 介紹香港labkable,不過都唔平
跟住岩岩爬文見人話淘寶間廣州音響線材批發,買咗條二百幾人仔試下先,應該點都好過我跟機果條夾線
有錢買翻條廠線比較下。
其實夾線果隻座可唔可以插香蕉頭
睇你個插坐囉,
有d 舊款 唔可以用蕉,Y頭
老虎魚,好似=香港labkable
買晒成屋gotham, 懶得自己整
咁請問我應該點做先可以用windows10玩dac
我唔追求極致出到lossless就夠
好耐以前我係用eac rip碟foobar2000再搞一大輪
而家會唔會有更方便更好既方法?
串流平台有冇d電話電腦兩用既好?
就係果啲舊款用夾
咁睇嚟到時要拆個香蕉頭
有冇巴打比較過rockport atria2同m記s3 mk2同埋做緊幾錢
岩岩買咗KEF50 Meta 因為土地問題 個喇叭淨係可以放喺電視櫃上面 唔可以另外用座地架 有無邊隻產品推薦可以避震? 最好1K以內
iso acoustic 應該最多人用
有個問題想請教大家。
最近入左對ls50 w2, 配隻之前買既Kef kube,目前連pc係經一條audioquest carbon optical 直到 rog maximus mobo上面。
由於塊mobo已經有rog 個 supreme fx 内置sound card.
我有無需要加塊pcie sound card去替代,定係冇乜大分別。(Netflix, Spotify, 同打機)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞