羽絨/風褸/旅行用品討論[21](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike

睇個表, 唔係好夠暖

你要落到0 度嘅, 最少都要Alpine light down parka, 呢個仲要係好抆水個隻
https://www.overlander.com.hk/product/details?code=0021101479#/?color=BN%2FGB
咁如果呢件呢?overlander聲稱-20~0度都得
你可以唔洗信佢d 溫度, 就咁睇spec 就知唔得. 件野490gram 重, 不過用650 fill power 羽絨.

睇番d 800 fill 嘅羽絨 而件褸最少500gram 以上嘅野
應該係800 FP, 400gram 以上
想問如果去多倫多

canada goose citadel 夠唔夠 定要買expedition先夠做
citadel夠啦 普通 parker都夠 到到都有暖氣
唔該巴打

屌cg好乞人憎 男裝citadel 同expedition都冇背帶 得女裝先有 我高大撚又着唔到女裝
羽絨暖唔暖,除咗FP其實仲要睇有幾多毛
但偏偏好多都無標明件褸幾多毛係入面,只可以靠厚薄去估
可以睇埋睇件褸重量 再睇成份有幾多%係毛
arcteryx 官網 25%off

買咗件atom ar
會做折架咩
blackfriday
不過唔知會唔會比人cut 單
支那牌仲買
無啦啦點會 cut 你單
Us?
US 官網
不過 Atom Gamma MX 無折
US一向訂唔到 Ban集運
大部份都無寫d 毛幾多, 所以我先話用件褸嘅總重量黎估。 800FP, 400gram 成件總重係應該夠0 度 至5度。係外國用的話我會recommed 搵埋有防風嘅連帽
想問下知唔知邊度仲有patagonia 嘅r2 fleece買
我見好多都係得techface
打去專門店問好D
不過香港好多款都冇
check out 果時用code? 想買koda jacket, 話我用唔到
BF有冇咩網買Patagonia或者mont-bell抵
我睇montbell男裝好多薄羽絨冇Hood都係得200g上下,你提到400gram至夠0至5度係咪指裡面只著你頭post既普通去街笠衫?
係, 800FP, 400gram 既羽絨, 係given 裡面着住一件base layer + 一件普通行街笠衫係裡面為標準.

因為大部份室內地方都有暖氣, 你裡面着得多的話, 你一入一出你要除幾件入室內, 又著幾件行番出去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞