羽絨/風褸/旅行用品討論[21](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
早幾個月格過價,運費加埋稅同香港正價買差唔多
頭先望過下 無野啱
有無人最近成功集運買到Montbell jp? 用bns 比人cut 單 邊間先用到
想問巴打們點睇mammut meron in hooded jacket
https://www.mammut.com/us/en/outlet/products/1013-00631-5072/meron-in-hooded-jacket-men

2600左右買到, 140g 900fill power 羽絨, 成件重420g

頂唔頂到啲厚面包款既羽絨
得見佢官網跌左落outlet, 係咪代表換代更新
官網
Mammut hard shell 大家邊度入
想入件 hardshell
O 記好少款
Play hard
我覺得可以一試
前兩日落雨發現件groetex風褸已經唔防水
請問防水噴霧買邊隻好
普通tb 噴鞋果隻噴霧 or 行山舖買隻專用好?
但係件嘢表層係7Dx7D. 會唔會好容易穿???
我無乜點聽過 7dx7d 唔耐用. 城市內著其實好難會著得穿任何羽絨....
Montbell d 褸係可以寄去UK. 運費唔算貴. 不過會打20% VAT 既稅. 計番埋應該係約莫香港買既價錢.

https://en.montbell.jp/products/

依家好似冇左UK揀?
係喎, 我都唔知無左. 我估係飛機好多未開曬.

你已經係UK 的話, 睇下Mountain warehouse . 好多mall 都有shop

https://www.mountainwarehouse.com/mens/jackets/mens-down-jackets/
thx,如果運美國有冇稅?可以叫朋友帶黎
應該就無, 你問番你US d friend.
有冇特別時間特別平?例如Black Friday
你睇上面條link, 我見已經好平下
明白,其實我問Montbell
Montbell 係無乜減價既時候, 唯一我見過有減, 係你去到日本當地outlet 買. Online 無見過有減價
ok,但其實依家官網都有outlet價,唔洗兩萬yen,睇黎已經係最低價。同Mountain warehouse比推薦邊個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞