羽絨/風褸/旅行用品討論[21](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
防風跣水就ok,買嚟英國用
儘量輕便,同埋想揾返patagonia
感謝
Calcite? 我自己最近都買左件
如果淨係跌水都OK嘅話 可以考慮埋houdini
巴打有冇calcite既次一級版介紹 。。cal好貴
最近都睇緊風褸,用途差唔多。
都想問吓Storm Crusier 同依件點比較?

同埋Shell 個用法係唔係大風有雨唔太凍就一件過咁著,天氣凍啲就入面搭insulator?
咁monbell果件啲料點都靚啲又輕啲
我諗緊好唔好買舊版storm racer,新版啲拉鍊位唔係好啱我用
上面有位巴打講嘅houdini都唔錯 細細件又唔太貴
Houdini真係幾好 好適合著住黎跑步行山咁 得200零g左右 但未必冼水 要自己做返dwr
有一件 微雨ok
想請教下Patagonia torrentshell 3L 正常價係幾多?最平邊度有?
另外Rab downpour eco呢件又點睇?邊度有平呢?
伸手黨🤣六合彩開咩啊
點解你會有永久保養 唔洗錢呢個錯覺
未試過搞
純粹上網睇人講
巴打我想問 Calcite可唔可以拎黎當滑雪外套??
滑雪嘅話Triolet會唔會好啲
我買黎都係唸住普通落雪落雨 不過都可能會照拎黎滑雪
其實係..不過Triolet唔減價真係OUT BUDGET 所以先諗Calcite
世界上邊有免費午餐 正常磨損個啲自然損耗唔計保養架喎
無keep 單,收$600 , 我問咗報價alpha sv 勁位條防水線冇晒膠水
香港 邊到有 Rab downpour jacket
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞