羽絨/風褸/旅行用品討論[21](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
montbell 件800fp Superior Down Jacket 有冇人長期著過暖唔暖?如果0度環境唔知點?
你買到就梗係買montbell. 不過mountain warehouse 我摸過d 料, 見得人既.
有冇洗過
Granger / O記嗰隻?
ok,咁montbell同中資鳥點比?
價位好唔同 冇得比
洗過十次左右 著左都4年
O記支od 睇過下 $110 蚊 可以噴兩三件衫
百幾蚊日本仔野一定好過大陸化學野
佢係有舖頭?
成個網同ig 都冇寫地址
網店黎 之前係SOGO 有過POP UP Store
見佢hard shell 得160週年嗰件
雖然幾吸引
Patagonia係咪長期無折架
The North Face 係咪不予考慮?
想買返件薄身風褸 秋天著
中意個樣咪ok 又唔係好追求performance
其實北面係功能方面都唔錯架喎
但前題係要你買岩佢為果方面設計既系列(即係Flight Series/Steep Series/Summit Series)
近年北面係功能系列上已經急起直追左好多
反而始祖鳥就開始差左
新衫褲褸完全唔耐用
香港都買唔到summit series嗰啲專業款
如果普通款北面真係岩香港架
起碼真係舒服同岩襯衫先
講好着北面真係拋離始祖鳥同巴塔哥尼亞呀
我有件始祖鳥既BETA AR JACKET同北面最新個款SUMMIT AMK L5 FUTURLIGHT JACKET
北面果款真係好着同靜好多
始祖鳥新款BETA Hadron 同 ALPHA SL ANORAK用果隻Hadron物料又係吹大左, 好易爛, 完全唔建議買(錢多另計)

利申: BETA AR JACKET同SUMMIT AMK L5 FUTURLIGHT JACKET都係我真金白銀用自己錢買
mont bell jp唔送香港好on9,因為香港有代理,但個代理又冇乜款,食屎啦
TNF有自己專門店都得好少款
中資接手後啲料真係柒到喊
新Atom 同gamma mx 料
揾人幫手買
始祖鳥自稱新布料好過舊架
但唔知點解可以着兩着就穿左
之前又話唔會成為一間潮流公司
睇睇佢依家System_A係咩黎
遲下會移民,想問有冇atom ar同級既褸介紹?
唔想買雀但atom ar真係幾靚同暖
非羽絨既其實隻隻牌子差唔多
洗咩買咁貴
反正用兩三年就收皮
Montbell 平平地夠做啦
https://www.overlander.com.hk/product/details?code=0021101628&thumb=/uploads/ProductColor/s/0021101628-BK-360#/?color=BK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞