羽絨/風褸/旅行用品討論[21](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
會 如果Tee你著XL Permafrost Light Down呢件一定要XL 仲未計你入面可能凍啲會著Hoddie
有無薄風褸for行山介紹
想問下black friday會唔會真係平好多
等左成個月周圍睇風褸
見montbell啲褸係最平 但款麻麻地
mammut靚但香港唔多款
本身諗住arcteryx,不過睇上一個post先知原來變左大陸野就不了
其實我想買件goretex hardshell款風褸日常著
有冇巴打推薦?
bf通常 15-20% off (當然有d網舊款會減得仲多)
要睇牌子,有啲牌子本身外國就平少少,加埋折就平過香港唔少,但有時可以睇下香港O記,佢都有做折,比起有時外國做折可能貴1-200,但就唔使集運同即時有貨

sorry b記係邊間
Patagonia 會唔會有折?睇啱左件野唔知等唔等?
想問atom ar
喺香港冬天著
會唔會太暖 唔啱著?

唔知買ar 定 lt 好
我覺得ar暖lt一個double咁濟 但每個人體質唔同, 好難答
睇你怕唔怕凍. 我先講我係怕凍既, 亦同時怕夏天既熱. 我舒適既溫度係極窄, 我老婆成日話世界末日的話我一定最早死.

咁既, 我LT 係頂到盡13度以下就唔會夠暖. 13度係講緊我裡面着左一件heatec 保暖衣 + 一件薄冷衫係裡面.

AR 係暖double. 不過我估5度以上係極限, 因為佢唔防風既.
atom ar真係好野,可惜coreloft有壽命,但防水一流
個人10度以下鍾意cerium lt
外邊搭solano jacket/beta sl
我ATOM AR加件GORETEX褸頂到2-3度
每個人體感唔同, 都係要試
請教bro 有冇 colorful 多色撞色 既防風防水jacket推介,唔駛保暖功能
nike acg
錯過咗end 20%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞