羽絨/風褸/旅行用品討論[21](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
我成個衣櫃都係Mammut
而家著緊Eigerjoch advanced down jacket
又輕又暖
佢隻象仔logo 幾過癮
我屋企有佢幾隻毛公仔
好鍾意Mammut個Eiger Extreme 系列
啲色好靚又耐用。
英國集團,瑞士牌子,台灣代理
係差在某啲衫係MIC
我都有3件mammut

舊年買咗件Photics HS Thermo,覺得好好J

本身買嚟想去北海道着,但到依家都未得去旅行

仆佢個臭街武肺
有對佢既行山鞋 幾好著
我係想買件可以向香港呢幾日天氣or 以後有機會去旅行
著既羽絨
本身一件羽絨都冇
暫時睇broad peak in 比較啱我
巴打個件有少少貴
我係戶外工作用先著到咁貴,broad peak in嗰款香港已經夠做。
乾洗濕洗機洗出面洗
事但成堆塞入洗衣機
用埋柔順劑
係無手洗

面料仲擋水珠''

粗著
O記5折, 去睇睇
之前本身買落一件TNF Gore-Tex PacLite 2.5L Dryzzle Jacket,上個月先後分別入手3件用infinium,唔計款輕重之類,入面個層單係著上身個感覺已經係2種完全唔同既野彌. infinium表面最多只係抗水(water resistant).
又濕又凍 montbell flat iron parka係屈機
我件Infinium只係冼水
毛毛雨都ok ge
呢啲係咪都有埋防風㗎
之前見kolon sport有件gore TeX infinium加尿袋發熱褸,$2500,諗住普通gore tex都過千,所以諗住去試下。
想問 DRYZZLE FUTURELIGHT™ JACKET 係咪SHELL 黎?
想買一set 保暖防風,住離島好撚柒凍
Men's Nano-Air® Hoody
Thermawrap Parka
仲有冇其他靚仔又可以保暖?
佢同H 字頭果間都係滄海遺珠
Helly Hansen?好嘢嚟,我有佢啲底衫,幾好着
係Haglofs
呢個真係唔知,正常如果你要防埋風,應該買多件shell著,如果你要防風防水就要樓上講個件photics,d料厚啲,同埋冇縫針織防水,但個價錢都會好貴。

多謝巴打
我六月中要返去法國瑞士做嘢呀
HH 都係我都好鍾意 日本版HH超靚
上山着Mammut
出海著 HH

本身已經有件hard shell
基本上有少少擋風都ok
收就實收ga la, 我報2手衫(1件PERMAFROST DOWN PARKA 同 light parka), 每件hkd500, 連埋其他野寄泥, 收左gbp23 稅。
巴打有冇mammut嘅hard shell推介
新嗰件160週年特別版
Taiss HS Hooded Jacket
現在天氣凍到 lt hoody 收皮 想upgrade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞