羽絨/風褸/旅行用品討論[21](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
唔洗, 件permafrost 頂到15分鐘大雨, 你無乜可能嗒5分鐘大雨係唔會搵地方避。
收到
如果呢件MONTBELL LIGHT ALPINE DOWN PARKA呢?
買左唔撚著
你又飲東江水,食大陸菜 同肉
又用深圳iPhone?
香港買Montbell除左Overlander同backpacker邊到會多款d
O記已最多
講真就算atom lt都成2k咁滯,買完唔通唔著咩
平時食金拱門落肚嗰班你又點諗
我就照著,係街都大撚把人著啦
飲東江水,食大陸肉/菜,訓大陸床架,企大陸磚又得
atom lt 1200蚊姐
我見好少人講Montbell powder land parka
呢件係咪暖過permafrost?
望個spec 係再暖d, 不過接近1kg 重, 所以都應該好重下.
今年係香港除佐上山露營無著過羽絨😅
其實著衫自己喜歡就得,只要件衫你覺得適合你, 質素又啱你要求就可以。
同埋我記得呢個post都出咗好多年,多謝潮偉巴打好有心機咁介紹啲禦寒衣物俾大家
一路都係笑鳩啲依家仲要買雀嘅人 一早買落梗係用盡佢
過到自己咪得 食藍店紅店俾人笑都預咗架啦
呢度真係平行時空嚟㗎, 明明唔少人屌人問arcteryx嘅嘢, 但偏偏喺街仲見到好多人著,特別係arro 22同mantis 26背囊Atom lt更加唔使講啦。 連登雙重標準好撚勁, 睇mirror 賺藍養黃就知
我係銅鑼灣 尖沙咀 中環
而家都極少見人著個支那牌
你地係唔係係支那生活先見到極多

真心人地食野為飽肚
你著衫好睇為左比人睇 而家比人當支那仔
連基本功能都冇埋 買黎係做乜
好撚小學雞,你估你講嗰三個地方無見到就增加到說服力咩 我就喺灣仔返工嘅, 你講嗰三個地方都近我呀
可能仲有好多人唔知係支那牌, 咁你要繼續加油喇
莫生氣, folks, 露營界夠大把人用NH, 香港人係咁。
ATOM LT係街多唔多人著?
其實我今年著得2-3次,好熱
你訓緊果張床邊度整架?
日日飲撚緊既水邊度來架?
你日日係街行既水泥階磚邊度來架?
日日食果D肉/菜邊度來架?
你部電腦D零件邊度來架?邊度砌架?
傻西
得啦得啦 過到自己咪得
唔介意咪繼續飲starbucks 食元氣 飲喜茶
一樣都無喔
見到D濕鳩係咁屌隻雀係支那野先好笑姐

我就唔信日常生活你用唔到支那野
隻雀係支那嘢係事實
屌返人轉頭又唔會改變哩個事實

同食金拱門一樣道理 接受到咪食 俾人笑俾人屌都冇得點

日常生活必需品用唔用到支那嘢根本就唔影響用唔用藍店紅店嘅決定 只係俾個藉口自己姐
啱啱轉涼就有, 呢兩個禮拜咁熱少咗人著。 其實我無Atom lt, 得MX gamma hoody
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞