羽絨/風褸/旅行用品討論[21](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
有冇巴打上次ASOS買咗TNF出唔到貨
話無貨而退返錢俾我
收到貨成個星期了
Asos唔係直送香港咩
知唔知邊度仲有gamma mx 買?或有冇其他牌子類似嘅外套介紹?
美網嚟,佢唔送香港先咁平
有冇Ching著過klattermusen?
想買件100%防水防風hard shell
Pata/tnf 抵著d我覺得
其實fill weight 先最緊要,同埋保暖底衫係必須。
黑色灰色都收到了
我想問P記件 Men's Down Sweater Hoody (800-fill-power Advanced Global Traceable Down) 頂唔頂到 -10度?????
應該唔夠, 佢無寫幾多FILL WEIGHT, 但件衫428g重, 我估得百鬆D GRAM羽絨, -10度窄D
唔該晒你巴打,., 最近想買件P記既輕量級羽絨 大約係 -5至-10 左右可以著. 仲有咩款可以揀
你睇睇第一版再比較下, -10度當中層著既話, 我覺得件褸六七百GRAM重就差唔多, 即係200-300GRAM刁絨左右。你呢個溫度著不如睇parka
初初以為好薄,點知都有d 厚度

我見佢有兩件,一件有寫Insulated,一件冇

仲以為冇果件係果啲普通hardshell,點知個fd收完話唔係
你哋講緊邊款
montbell 嘅storm cruiser 同 patagonia 3L torrentshell比較,邊件好啲? 都係拎黎行山,擋下風
我個fd話成件atom LT咁厚

好想我果件都快啲收到
行貨有件一模一樣 但個logo係黑色
Frd搭frd半價買左件
半價咗幾錢?
原價好似2390
美網都斷晒碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞