羽絨/風褸/旅行用品討論[21](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
jack wolfskin係咪大陸野? ching點睇呢個牌子?
想問下Ching montbell online shop可以點運番香港?
上次試過用buy&ship 佢montbell寄email話唔比寄
我所知既係無方法, 實要係香港既authorized dealer 買
想問下師兄邊到多montbell嘢買?
行過overlander 睇唔啱心水
唔該哂巴打
有冇咩牌子風褸啱矮撚
想買件行山露營
睇中左Montbell Versalite 但問過O____唔知幾時會再入貨, 有冇巴打知邊樹大D機會搵到?
想問去加拿大北部
patagonia frozen range夠唔夠做
入面會著merino wool底衫同r2 fleece

諗緊呢件定canada goose expedition
冬天去
我就一件canada goose 加件r2
利申 加拿大北部
你邊件?
香港買?
頭先喺鋪頭試
expedition要著xs
短身都好靚
但係咪cum埋屎忽暖好多
我唔係著expedition 普通chauteau parker 。。我係加拿大本土買 所以應該都平過香港. 如果唔想一野攻頂既話佢都有d修身d既男裝都唔錯(最好要去屎忽位) 我瘦撚都要著s
因為加拿大凍都還好 佢有時真係好大風 你著d到腰個d 羽絨一入風就不得了。咁當然有筆直就直接expedition就最好啦 不過真係好撚貴
想問細粒女仔~155 去多倫多可以買定咩羽絨, 我諗最勁要頂到-20度啦
12月到所以冇咩可能到先買,montbell permafrost xs 都太大
budget ~ $2000 montbell或者其他牌子有冇咩選擇

另外permafrost not light 應該ok?
aritzia既 super puff
睇落幾好 唔該巴打先
想問下除咗O記之外, 香港有冇地方可以上網買Montbell 嘅褸而可以用到消費券? 人在外國但可以用tap and go (mastercard or apple pay). O 記上網唔知點解只可以用paypal. 謝
呢排Black Friday有冇巴打知道邊間買Arc'teryx抵d?想買件Arc'teryx Atom AR/LT俾條女
安踏
呢度又有人屌你架啦,話安踏體育

利申 著緊ATOM LT
其實之前買落著緊我覺得冇問題,係新買有得揀其他 brand先唔想推薦人比錢安踏賺姐,又唔係偏激到要屌曬全部著Arc’teryx 既人

利申我都有幾件shell 同 fleece 著緊,呢兩年開始轉買其他 brand
唔該巴打,有冇link?我google搵唔到
幾年前美網買落架,好似$1000左右,唔知依加咩價
montbell 係咪剩係得返o記可以買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞