[一日五千字][第二季][RPG][熱血][虐心] 《一起成為魔王吧》 第14版

1001 回覆
95 Like 3 Dislike
「500!」雷娜怒吼一聲。

轟隆~~~多個火球飛向大街。

魔法跟子彈彈幕把短短數百米的大街變成‘死亡區’。

革命軍排成密集的隊型衝鋒,令德軍法師的範圍技全面發揮。

他們冒着槍林彈雨,拼死跟隨火良野前進。

子彈咻一聲從耳邊擦過,你便聽到後方傳來戰友倒下的哀號。

「400!」雷娜的樹藤盾開始收起來。

火良野舉起大劍在空中打轉,如樂克絲馬上左右搖動大旗。

「快打死旗手!!!!!!!!」軍官急道,狙擊手立即把準星放在樂克絲身
上。

左邊銀光一閃——————

「黑雷!」

噹一聲—————磅~~~~~~~~

一發黑雷從左轟來,德軍像排隊般連成一線,全數被黑雷擊倒,多人負傷。

「龍騰萬里!」

他們抬頭,已經看到一個黑甲騎士踩在被十倍放大,浮空的傳奇大劍‘噬魂’上
—————

德軍的樞機正全神貫注在大街的革軍命上,完全忽略了牆上的突襲。

「君臨天下!」乞丐王子大吼!

澎﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏

整個城門被他粉碎,把德軍的去路賭住,城牆上的德軍大部份被震飛。

狙擊手想再次爬起來時突然被人按在地面,割喉放血。

吉蒂跟松美從右邊出手了,挑選落單的德軍遠程職業針殺。

「200!!!!!!」

「BUFF!!!!!」火良野厲聲吼叫。

「條頓悲歌」「聖母的之祝福」「地靈加護」

存活的玩家立即上滿狀態。

「100!我去了,天護衝擊!!!」雷娜舉起樹盾,化成一杖綠炮彈撞向德
軍防線,打陷一角,被兩名守魂使擋住。

「我來也!」火良野躍上高空—————召出浮空金劍。

「君臨天下!」

澎﹏﹏﹏﹏﹏今回德軍早有準備,他的大劍被多個樞機召出神盾擋住。

然而德軍的防護罩朝天……………

「吼啊!!!!!!!!!!!」多個狂熱者一同閃到德軍前線,一拳打穿前
線,革命軍全線突入敵陣。

火良野以自己作餌,成功以較少的兵力反包圍德軍。

雙方陷入血淋淋的埋身肉搏戰,百人在北門下狹小的騎士廣埸廝殺。

阿圖換上戰鬥牧師裝備,邊打邊補,比起純輔助的神官在混戰更顯威力。火良
野落地後終於召出久違的獅鷲—————在人群裡撐出一個近十米的空間。他
來回砍殺,德軍連狼鷲的羽毛也抓不到。

每當他們想攻擊火良野,便被革軍命的步兵騷擾;打算跟步兵戰鬥,火良野卻
殺回來,一刀把自己砍成重傷。

德軍錯算火良野原來留有殺著,像沙甸魚一樣互相推撞。

「推進!我的同伴啊!!!推進!!!」火良野騎在獅鷲上背上血紅的夕陽吶
喊。

革命軍立即收縮包圍網,被困在漁網內的德軍被大肆屠殺,情況亂得樞機也找
不到治療的對象。

光塵飛飛,最後4人頂在北門位置,但早已經被乞丐王子炸毀。

「吼啊!!!!!!!!!!」革命軍一擁而上。

…………………………

「贏了……嗎?」莉莉奈血流披臉,捂着肚子上鮮血淋漓的傷口從廢墟中爬出
來,夢魘的光塵在她身後慢慢飄散。

北門———不,普拉姆斯再無德軍。

他們把德軍趕走………

「吼啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!」普拉姆斯終於響起屬於母服
玩家的咆哮。
本身唔係話上一章有5轉咩,定我睇漏咗

正規軍都未出
儲左5日文
又live左
儲左5日文
又live左

去邊玩
儲左5日文
又live左

去邊玩

去左搵宮本加奈
記得第一季我係忍唔住凌晨3點爆個結局出嚟。

今次比較長,想寫得仔細啲,之後仲有後記。 第2季就正式完喇

正規軍都未出

都最終章
相信得兩種結局
1:打爆傳送門 世界從此和平
2:慘遭正規軍屠城 全服死清光

呢篇文都陪伴左我一段時間返工既日子

今晚出到三點
德軍隻夢魘俾小手槍打死
btw之後冇文催嘅日子點過

仲有前傳啊
多多同安德魯嗰團人
帕鳩斯留係母服打副本
日常故啊

然後就直接駁第三季

邊有得完
原來我成個yr1都係睇住呢個故過
真係好撚好睇 唔記得從幾時開始每出一次文都將佢睇幾次回味再回味
咁就一年!? 睇左一年都冇留過名
但我個個post都有like架 !

巴打比心機
之前去到俄服一半無再追
一返返去睇就直爆到宜家
等睇大崩壞
留名推po
咁快結局
結果我個投角都無得出場撚下獅子老虎
[quote
一年話長唔長,話短唔短。但係多得大家鞭策我,同留言我先有動力日日出字。

依家第一季(45萬字)同第二季(80萬字),我自己睇返都覺得好不可思議。你地令我覺得自己有能力做到,多謝。

多謝咁多位投角既巴打,你地都比左好多靈感我。

我打算一個個點名,最後打消依個念頭,因為一定會唔記得。

第2季將會係下一章完,第3季要等一排先。期間會專心畫畫,應該會出圖文版。
[/quote]
你咁講我好唔捨得,希望呢個故永遠都唔完

一年話長唔長,話短唔短。但係多得大家鞭策我,同留言我先有動力日日出字。

依家第一季(45萬字)同第二季(80萬字),我自己睇返都覺得好不可思議。你地令我覺得自己有能力做到,多謝。

第2季將會係下一章完,第3季要等一排先。期間會專心畫畫,應該會出圖文版。

天下無不散之筵席
今晚無文right?
今晚無文right?

仲有萬字就結局,我唔衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞