[一日五千字][第二季][RPG][熱血][虐心] 《一起成為魔王吧》 第14版

1001 回覆
95 Like 3 Dislike
尋日出左10643字 邊個話慢

咁你都講得出,你仲話你唔係m?

咁點解其他日子無?
即係你偷賴啦

咁點解其他日子無?
即係你偷賴啦

咁點解其他日子無?
即係你偷賴啦

快d出啦
你大英博物館等緊你呀

咁點解其他日子無?
即係你偷賴啦

快d出啦
你大英博物館等緊你呀

仲講尋日 自己報左三更時間
全部遲晒
星期日冇文
識玩
比個good 你

咁點解其他日子無?
即係你偷賴啦

得尋日過一萬都敢出聲

咁點解其他日子無?
即係你偷賴啦

快d出啦
你大英博物館等緊你呀

全部遲晒

今日連報都冇報

咁點解其他日子無?
即係你偷賴啦

快d出啦
你大英博物館等緊你呀

全部遲晒

今日連報都冇報

文呀!!
唉,好灰
今日更表 00:00,01:00,02:00,03:00,04:00?
如果我知你出文愈來愈少,愈來愈唔m既話就好了

0000了
出文啦
0000了

多謝樓豬話我地知又過左一日
當年係高登爆到盡都係得40個Like, 係班舊毒叫我6過嚟我先嚟.

估唔到第1個post有120個like, 雖然比起其他故都係好少,但我真係好開心.

其實今篇故我本身打算係寫嚟玩下,放鬆下日常生活既壓力.所以大家見到前果幾章都係以日常為主.去到攻城之後先慢慢放大個世界觀.

可以話係實驗性既一次創作. 雖然睇既人唔算好多,但係有睇既反應都唔錯.依家寫文同睇留言變左我生活不可缺少既一部份.

一年話長唔長,話短唔短。但係多得大家鞭策我,同留言我先有動力日日出字。

依家第一季(45萬字)同第二季(80萬字),我自己睇返都覺得好不可思議。你地令我覺得自己有能力做到,多謝。

多謝咁多位投角既巴打,你地都比左好多靈感我。

我打算一個個點名,最後打消依個念頭,因為一定會唔記得。

第2季將會係下一章完,第3季要等一排先。期間會專心畫畫,應該會出圖文版。
===================================
最終章—??

==================================

星星之火,可以燎原。

自殺小隊潛入普拉姆斯、尼菲特帶領幻影旅團及Kanatheon打敗白加的聖團、
克蘇魯為了詠斬殺盧斯、真子及西城勇偷襲古滋失敗———也不過半天的時
間。

半天內,他們連敗兩名德國將軍、再挫百賢團。

尼菲特不足30人的殘兵或火良野50人的革命軍戰死的話,母服便再無高手
能夠重建母服,母服將進入無限被毀滅的輪迴,難以翻身。

然而他們激烈的反抗也觸動了俾斯麥的神經,派出新世界的正規軍,試圖以鐵
蹄剷平母服。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

普拉姆斯北大街—————

盧斯死後德軍陣腳大亂,多人逃出普拉姆斯,最後只有50人死守北門。

他們的任務是‘死守普拉姆斯,等待救援’。

北牆上的德軍倒過槍口,瞄準城內。整齊的盾矛陣把北門封住,頑守普拉姆斯
一角。

聖三一的三角大旗豎立在大街上…………

「衝啊!」火良野舉起大劍吶喊,親自率領雷娜、阿圖及‘性殿騎士團’的紅人,
沿着大直路攻向北門。

「差不多700米,你覺得衝到敵陣還有多少人活着?」雷娜跑在火良野身
邊,皺眉問。

「視乎你的意志是否跟你盾牌一樣堅硬了,雷娜!」火良野狂氣大發,倒持大
劍,降低防禦力加速衝向城牆。

德軍牆上的狙擊處於最有利的射擊位置,十多條紅線對準革命軍前線,正想扣
下機板之際—————

咻~~~~~啪!

最右側的狙擊手應聲爆頭,趴在牆上死去。

狙擊部隊大驚,同時舉槍搜敵—————另一粒金彈已經閃到眼前!

啪!一名狙擊手被射斷手臂,馬上被人拖到牆下治療。

「快開火啊!」軍官大急道。

「我們位置曝露在敵方狙擊手槍下!」狙擊手隊長不忿回答。

「我不管!給我打!」軍官指着大街彼端的火良野怒吼。

「3人跟我找出對方狙擊手,其他人開火抗敵!」狙擊手急道。

澎————————革命軍前線爆出團團血霧,多人中槍倒地,當中不乏不滿
50級的新手。

他們親眼見證母服大反攻,跟傳奇的玩家火良野並肩作戰,無一不精神抖擻。

倒下負傷的玩家由新手負責照顧,其他人前仆後繼,像海潮一樣撲向北牆。

「找到了!敵方在………普拉姆斯廢墟裡!最中央那片瓦礫下的反光!」狙擊
手報。

「還擊!」4人一同舉槍射擊。

子彈全數打在廢墟上,擊出灰塵,未能命中莉莉奈。

莉莉奈屁股一挪,微調狙擊鏡———澎!

德軍狙擊隊長眉心一擊,整個後腦被炸開。

「…………開火!開火!!!!!」狙擊手乾脆以火力壓制莉莉奈

莉莉奈前方泥土紛飛,子彈擦過石屎的火光照亮躲身處,燙傷她的臉頰。她被
逼退少許,不忘爭取時間上彈。

噹噹………莉莉奈驚聞自己設下的‘鐵罐警報圈’被觸發。

友軍全赴前線,假如有人觸發‘警報圈’的話肯定是————

冷光一閃,她千鈞一髮間滾到一旁。

一把鋒利的匕首已經插在她剛才躺着的位置。

德軍的夢魘出現在她身旁,冷眼對視。

「糟糕!」莉莉奈馬上換出手槍!

澎!澎澎澎!澎!………澎!……………………
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞