加拿大Stream A - 課金揮手交流區

1001 回覆
122 Like 10 Dislike
你入到佢先有錢收
Agent信一半就得
搵到一年期嘅又啱讀再考慮
睇自己需要
2016大學畢業
諗住如果真係唔好彩入唔到StreamA
就去AIPP捉龍蝦算
倒讀都冇問題,唔好完全同一科就得
Business 咁闊
藍帶?我覺得佢個plan好過VCC 一年上堂一年實習
坦白講,Second low 大部分u連minimum requirement都過唔到.. 好有可能得返雞雞地既u。睇定diploma好啲
要留意嚟緊新一學年
有院校開始唔認受duolingo
都報左個2年hi dip 做back up, 希望用工作經驗搭救會有master offer 啦
其實加拿大邊間culinary school最好?見好多人去George brown,但佢哋網上面又無寫清楚畢業生嘅stat
呢間我都睇緊啊,同埋呢我睇佢嘅課程係四個sems,但佢比國際學生嘅價錢淨係講兩個同埋三個sems嘅價錢。
佢夠平,同埋學校support都多,有placement 機會,應該唔怕搵唔到食,不過就唔喺BC
有冇巴絲打考慮讀seneca
見好多diploma 課程
都有sem break optional 嘅coop
岩岩考左DUOLINGO, 差5分, 佢要125一個月只可以考兩次, 我應該會考多次博一博, 但如果都係唔夠分, 要等下一個月再考, 即係差唔多11月中/尾, 到時再報學校會唔會算遲?

另一方面, 間College知我差少少分, 建議我讀2個月英文先再入post grad dip....

有冇人有差唔多情況
我岩岩畢業政苦就出stream a然後極速批埋
工都唔洗返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞