加拿大Stream A - 課金揮手交流區

1001 回覆
122 Like 10 Dislike
我睇左了,個college有d course寫明兩年,再搵過穩陣
係呀,就係呢四大
揮手 你讀邊科
14年u grad, 讀返diploma會唔會唔批?thanks
冇問題,大部分人都係咁
有無商科底去讀programming, 我有興趣但又驚搞唔掂,淨係識小小python
仲要寫study plan畀移民官批
如果programming同你而家做嘅嘢冇關係可能會唔批
如果學校收左,幾時要比學費,如果study permit唔批咪gg?

我econ fin degree 14grad, 行pathway只可以stream a讀2年dip, 如果讀finance就輕鬆,問題係我睇youtube講,degree downgrade讀dip同一科又有機會唔批

啱啱試左duolingo,好似有115-125,諗住背一星期生字就比錢考,之後報學校

thanks in advance
追下post應該解答左你9成問題
學校為賺錢,收你好容易
但移民官唔係賺你錢,拒簽亦都好容易
Degree 讀econ, 冇啦啦讀programme 應該唔會批
你要講到programming點幫到你而家做緊既工或事業
倒讀返econ就當然唔得
但倒讀business 既其他科目做輔助問題應不大
睇吓你想輕輕鬆鬆讀兩年定係堅想增值轉行
thanks
當2年
唔好誤導人啦
身邊d 香港同學全部degree 唔係讀it
讀programming dip全部批晒
照計就報唔到嘅
因為嗰啲列出嚟嘅 即係你冇底會唔收你
睇study plan 同睇運
tg 都成日講 運之國加拿大
有冇人讀centennial交流下?等緊loa
求教

睇中Centennial個Advanced Diploma,但係stream A只係寫Diploma,而冇Advanced Diploma。呢個課程行Stream A有冇問題呢?
advanced dip= 3 yrs dip
stream a dip 既要求係at least 2 years
Thanks,睇中左個AI Advanced Diploma,Fast Track都係讀兩年
我都係經meili幫我報,我一個月左右就收到offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞